El pla especial de la façana d’Inca, emmarcat dins l’àrea de reconversió del territori -ART- podrà seguir la seva tramitació després d’obtenir el vistiplau dels departaments de territori i urbanisme del Consell de Mallorca i la Comissió Balear de Medi Ambient. D’aquesta manera al pròxim plenari s’aprovarà definitivament la modificació puntual número 2, consistent en l’adequació a la realitat de l’àmbit del municipi. «No es tracta d’un creixement del nucli urbà sinó d’una ordenació territorial que permetrà establir un model de poble», ha subratllat el Batle, Virgilio Moreno. L’objectiu és aprofitar per crear sinergies que siguin positives per a tota la població.

IMG_1394

Per part de l’equip de govern, aquesta modificació urbanística s’ha considerat un objectiu de legislatura. «Es tracta d’una oportunitat per avançar a un model integrador de tot el nucli, que millori la imatge de la façana i que afavorirà els accessos a la ciutat des de les carreteres de Sineu i Llubí», ha explicat Jaume Luís Salas, arquitecte redactor del projecte. També s’aconseguirà integrar de manera absoluta l’hospital i el sol urbà amb una zona d’equipaments i serveis.

Des de l’equip de govern es valora positivament que es vagin complint etapes perquè aquesta mesura afectarà l’economia local. El desenvolupament dels sectors afectats suposarà que es generin més oportunitats perquè empreses s’instal·lin a la ciutat amb tots els beneficis que pot suposar per Inca. «Com a les accions de govern consideram que s’ha de prendre decisions transversals que ens assegurin un model de poble a llarg termini i, a la vegada estar preparats quan canviï l’actual cicle econòmic», ha comentat Moreno. Després de l’actual tràmit es podrà fer feina en les actuacions concretes a cada un dels sectors, segons es preveu al Pla General d’Ordenació Urbana aprovat l’any 2012.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image