El Museu del Calçat i de la Indústria d’Inca celebra el Dia Internacional dels Museus, que es commemora cada 18 de maig, amb una àmplia i variada proposta d’actes. Enguany, el lema proposat pel Consell Internacional dels Museus (ICOM) és “Museus per l’educació i la recerca”.

«Enguany volem posar en valor i ressaltar la important tasca de reserva que es duu a terme des del Museu del Calçat i de la Indústria amb activitats per a tots els públics. Com sempre, el nostre gran objectiu és acostar l’activitat del Museu a la ciutadania, des d’àmbits molt diversos», destaca el regidor delegat de Museus Andreu Caballero.

Així doncs, la programació especial amb motiu del Dia Internacional dels Museus comença el dimecres, 15 de maig, amb l’inici del programa «Converses al Museu». La primera activitat d’aquest cicle es dedicarà a l’arxiu de Can Melis, sobre el qual el Museu ha fet una important tasca de catalogació durant els darrers mesos, i servirà per inaugurar el nou Coffee Corner, un nou punt de trobada dins aquest espai.

El 18 de maig, Dia Internacional dels Museus, se celebrarà una gran festa familiar amb la visita dels gegants d’Inca i una sèrie de tallers i jocs amb materials reciclats, atès que el dia 17 de maig és també el Dia Mundial del Reciclatge.

La programació continua el 21 de maig amb una taula rodona sobre la perspectiva descolonial i de gènere en l’àmbit museístic, per tal de promoure el diàleg i la reflexió sobre un tema de molta actualitat, i amb ponents de primeríssim nivell, com Irene Pomar, tècnica del Museo del Prado.

Finalment, els dies 23 i 24 de maig, el Museu del Calçat i de la Indústria durà a terme una jornada de portes obertes i inaugurarà el seu nou Espai de Recerca i Conservació, amb una jornada de treball amb l’equip d’arqueòlegs que està gestionant al Museu les restes arqueològiques trobades a la barriada de Sant Francesc.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image