L’Ajuntament d’Inca ha celebrat avui matí, en el Claustre de Sant Domingo, tallers per commemorar el Dia del Medi Ambient, que enguany se centra a restaurar les terres, aturar la desertificació i enfortir la resiliència a la sequera. Les activitats, que tenien la finalitat de traslladar que tots i totes podem formar part del canvi i contribuir a fer créixer els boscos, revitalitzar les fons d’aigua i restaurar els sòls, estaven dirigides als alumnes de 3r de primària dels centres educatius d’Inca.

«Aprofitant la data del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient, hem impulsat activitats lúdiques amb els més petits de la mà dels centres educatius d’Inca, per sensibilitzar sobre la importància de cuidar la natura i el nostre entorn», explica la regidora de Medi Ambient Helena Cayetano.

En aquest sentit, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «l’objectiu és potenciar que els inquers i les inqueres prenguin part activa en la conservació del planeta amb petites accions com, per exemple, reciclar paper o reduir la generació de residus».

Així doncs, en concret s’han realitzat dos tallers. La primera activitat consistia en un contacontes del llibre Quan la selva desapareix de Rosie Eve. La protagonista del conte també és petita, i els adults no li fan gaire cas quan els vol proposar restaurar la selva, però amb persistència i amb amics aconsegueix fer-ho. D’aquesta manera, es fa veure que els més petits també poden participar de les decisions importants i que poden tenir idees que els grans veuen com a impossibles, alhora que es reflexiona sobre la importància dels boscos i dels arbres.

A més a més, s’ha celebrat un taller per realitzar paper plantable amb un residu existent. Durant l’activitat, es proposa una reflexió sobre quin és el procés que s’ha de seguir, posant en valors els beneficis dels arbres (oxigen, refugi de biodiversitat, aliment, ombra, evitar erosió, etc.) i parlant de la seva tala. Tot seguit, els nins i les nines fan el paper reciclat per tenir alternatives per no haver de talar d’arbres, emprant un residu. Així, han après el procés de fabricació casolà de paper reciclat a partir de paper que ja ha estat emprat, tot decorant-lo amb elements naturals.

En aquest sentit, cal destacar que el paper reciclat realitzat per l’alumnat és plantable perquè porta llavors. Així es tanca el cicle i no es genera un nou residu, sinó que el poden sembrar perquè creixin plantes. Per tant, durant l’activitat també han descobert algunes espècies de flora més comunes i la seva utilització (culinària, medicinal…).

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image