El Claustre de Sant Domingo ha acollit avui una nova sessió del Consell d’Infància d’Inca, que es convoca periòdicament des de la seva constitució ja en el 2017. La finalitat d’aquesta iniciativa és que els infants puguin sentir-se partícips i escoltats per les autoritats d’Inca, creant on punt de trobada a on puguin expressar les seves inquietuds i exposar els seus suggeriments.

D’aquesta manera, durant la sessió d’avui s’ha donat resposta a les propostes de cada centre educatiu, exposades en l’assemblea celebrada el passat mes de març. Així mateix, els assistents han tengut l’oportunitat de fer preguntes i plantejar qualsevol qüestió. El Consell ha estat presidit pel batle d’Inca, Virgilio Moreno i la regidora de Cultura Educació i Normalització Lingüística Alice Weber.

«A través del Consell d’Infància volem potenciar i impulsar la comunicació entre el consistori i els inquers i les inqueres més petits. Des de l’Ajuntament d’Inca tenim sempre molt present l’opinió dels infants i volen que formin part activament de l’acció política municipal», explica Weber.

Així doncs, durant la jornada d’avui s’han tractat temes com per exemple la possibilitat de posar en marxa rutes per a vianants i ciclistes, o crear una xarxa social per atendre les necessitats dels ciutadans amb la participació d’empreses del poble d’Inca i l’Ajuntament com a intermediari, a proposta dels alumnes dels diferents centres educatius del municipi.

D’altra banda, s’han analitzat altres qüestions entorn del medi ambient, la natura i el reciclatge o la possibilitat de posar noms de dones als carrers, entre altres. Així mateix, la COVID-19 ha estat molt present durant la sessió, i s’han platejat algunes propostes com la creació d’una aplicació digital informativa i la instal·lació de dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image