L’Ajuntament d’Inca desenvolupa un sistema integral de cardioprotecció, i ha contractat un servei de gestió integral de desfibril·ladors en dependències municipals. D’aquesta manera, el municipi disposa ara d’un total de 27 DEAs.

En conseqüència, la capital del Raiguer s’ha convertit així en una ciutat cardioprotegida. «El nostre objectiu és millorar les condicions de salut i expectativa de vida de la nostra població, instaurant aquest sistema integral que fa d’Inca una ciutat cardioprotegida. Volem contribuir així a disminuir la potencial mortalitat associada a la parada cardíaca extrahospitalària al nostre municipi», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Els desfibril·ladors externs automàtics s’han instal·lat a tots els espais esportius municipals, als centres educatius, així com a altres dependències municipals. D’altra banda, la Policia Local en disposa de tres unitats, una d’ubicada al quarter i les altres dues, a vehicles.

Finalment, cal destacar que el personal que els utilitzarà durà a terme un curs de formació homologat sobre el correcte ús dels DEAs. Es tracta d’aparells electrònics que, d’una manera senzilla, poden diagnosticar i tractar una parada cardiorespiratòria o una taquicàrdia. Tot i això, tots els desfibril·ladors estan a l’abast de la ciutadania i ofereixen una explicació senzilla dels passos a seguir en cas d’haver-los d’usar.

Així doncs, els desfibril·ladors estan situats en zones de pas habituals per a moltes persones i en punts estratègics, amb l’objectiu de facilitar l’accessibilitat. «Posam a la disposició de la ciutadania eines que poden salvar vides en situacions d’emergència», destaca Moreno.

La parada cardíaca és una patologia molt freqüent que causa milers de morts a l’any a Espanya. Una actuació ràpida en els primers minuts és clau per minimitzar les conseqüències, augmentar la supervivència i millorar la recuperació de qualsevol persona que es vegi sorpresa per un episodi d’aquest tipus.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image