El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i el regidor de Formació, Biel Frontera, han participat avui de la presentació de quatre nous projectes mixts de formació-ocupació que es desenvoluparan al Centre de Formació de la capital del Raiguer. “Des del primer dia, hem apostat decididament per la formació amb l’objectiu d’impulsar la inserció laboral i fomentar l’ocupació de qualitat a la nostra ciutat”, ha assenyalat Moreno.

El batle ha destacat també que, “a pesar de la complicada situació actual, seguim desenvolupant una intensa activitat formativa i som la institució de les Illes Balears que du a terme més projectes a partir de les convocatòries de subvencions del Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB)”.

Així doncs, el primer projecte mixt de formació-ocupació per a menors de 30 anys és de “Marger i agricultor”. Es desenvolupa en el marc del programa SOIB JOVE i és finançat pel Servei d’Ocupació de les Illes Balears (SOIB) amb la participació del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), Garantia Juvenil i el Fons Social Europeu.

D’altra banda, l’Ajuntament d’Inca ha presentat uns altres tres projectes de formació i ocupació, subvencionats també pel SOIB i el SEPE, destinats a persones majors de 30 anys.  El primer projecte, denominat “Es Xorrac”, és de nivell 2 de fusteria. L’altre projecte mixt de formació-ocupació és d’electricitat, «S’Endoll», de nivell 1. Finalment, ha començat també el projecte “Inca Empower” de nivell 1 d’Administració. Entre tots suposen una inversió de 800.000 €, i se’n veuran beneficiades 40 persones, que combinaran estudis i feina amb l’Ajuntament durant 12 mesos.

“Ens focalitzam especialment en la formació en sectors estratègics que requereixen personal. És imprescindible, per tant, que les polítiques actives de treball tenguin en compte la realitat del mercat laboral i les demandes del sector”, explica Frontera.

En aquest sentit, el regidor de Formació subratlla que “fa anys que Inca és un referent en inserció laboral estable, gràcies a la gran aposta que feim en polítiques actives d’ocupació, i ara encara amb més força per les circumstàncies, que fan que sigui tan necessari obrir nous camins laborals”.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image