L’Ajuntament d’Inca aposta una vegada més per les polítiques d’igualtat i consolida el Projecte formatiu Severa de Madariaga, en honor a la Filla Adoptiva d’Inca que va ser pionera creant la primera escola per a nines l’any 1900. D’aquesta manera, per al curs 2023-2024 el programa Severa de Madariaga inclou més d’una desena d’activitats formatives orientades a professionals, adults i formacions dirigides a infants i joves.

“L’educació en la igualtat és imprescindible a totes les edats; no només ha d’anar adreçada a infants i joves, les persones adultes juguen un paper clau en la transformació de la societat actual”, declara María del Carmen Oses, regidora d’Igualtat de l’Ajuntament d’Inca.

Des d’aquest setembre fins al maig de l’any que ve hi ha un total d’onze de tallers o formacions que engloben tota classe de temes, des de més bàsics fins a més avançats del feminisme, com per exemple les noves masculinitats. La finalitat d’aquesta iniciativa és conscienciar de les desigualtats de gènere que continuen presents a la nostra societat i dotar d’eines per fer-les front. També es pretén capacitar els i les professionals per a la detecció i atenció davant situacions de violències masclistes.

“La crua realitat és que encara queda un llarg camí per recórrer per posar fi a les discriminacions per raó de sexe i gènere. És per això que consolidam aquest projecte ampliant-ne la programació amb noves formacions i tallers per a la població general, perquè la igualtat és cosa de tothom”, explica Oses.

Programa

En primer lloc, l’11, el 18 i el 25 de setembre es durà a terme un taller sobre corresponsabilitat familiar al Museu del Calçat i de la Indústria. Seguidament, els dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre es farà un curs inicial en noves tecnologies al Centre de Professorat d’Inca. El 18 d’octubre hi haurà el taller “Menstruació en positiu” a l’Espai Dona.

Ja al novembre, els dies 6 i 13 tendrà lloc el taller “Autoestima i salut”, també a l’Espai Dona. Dia 29, el Museu del Calçat i de la Indústria acollirà el taller “Moviment, dona, cos i saber”.

Després de donar la benvinguda a l’any 2024, l’11, el 18 i el 25 de gener es durà a terme el taller “Propòsits d’any nou amb perspectiva de gènere”. Consecutivament, el 8, el 15 i el 22 de febrer hi haurà activitats sobre relacions sanes. Ambdós s’emplaçaran a l’Espai Dona.

A l’abril, també el 8, el 15 i el 22 al mateix lloc, es farà el taller “Més que un cos i una talla, descobreix la teva bellesa interior”. Ja per acabar, els dies 17, 224 i 31 de maig se celebrarà una taula rodona sobre diversitat LGTBI.

Per poder participar en qualsevol d’aquestes formacions, cal inscriure-s’hi prèviament a través d’un formulari en línia o mitjançant el procediment de sol·licitud establert al Projecte Comunitari d’Inca. Per a qualsevol dubte o per a la inscripció, també es pot enviar un correu a igualtat@ajinca.net o telefonar al 667 646 638.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image