El Batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora d’Igualtat, Maricarmen Osés i la presidenta de l’Associació de Dones d’Inca, Bel Barceló, han presentat totes les activitats que es realitzaran a la ciutat amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència vers les dones. La imatge que s’ha escollit d’enguany per celebrar aquesta jornada representen les mans d’una dona, un home i d’un infant. “El cartell és una metàfora del fet que a la lluita contra aquesta xacra social hi han d’estar implicats tots, independentment de l’edat, per treballar per mitigar els efectes i caminar cap a la seva eradicació”, ha explicat Osés. Per coordinar totes les accions i tenir una diagnosi precisa del municipi, el pròxim 15 de desembre es constituirà la Mesa contra la Violència de Gènere. Aquest serà un ens que comptarà amb la participació de l’Ajuntament, però també de la societat civil, altres administracions, la policia local i la guàrdia civil. “Aquesta entitat ens servirà per posar en marxa actuacions i protocols d’actuació en benefici de les dones maltractades i de la conscienciació dels ciutadans”, ha dit Moreno.

pres_25n02_16

Per a la celebració del 25 de novembre s’han preparat tot un seguit d’activitats adreçades a diferents col·lectius. Hi haurà formacions per a personal professional del sector dels serveis socials o de la policia municipal, però, també, en l’àmbit escolar. Al pròxim plenari, el dia 24 de novembre, es pretén aprovar una declaració institucional per adherir-se al Pacte contra les violències masclistes. “Convidam a tothom a participar el 25 de novembre a la manifestació Inca contra la violència de gènere en la que mostrarem el nostre rebuig a aquesta xacra”, ha comentat Barceló. Conferències, cinefòrums i taules rodones es realitzaran fins a finals d’any explicant o debatent diferents perspectives de la temàtica. La darrera activitat serà l’exposició “Des[cossificades” que es podrà veure al claustre de Santo Domingo fins al dia 14 de gener.

Cal recordar que El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l’àmbit domèstic i la violació i l’assetjament sexual en l’àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal (Patria, Minerva i Maria Teresa), tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image