L’Ajuntament d’Inca ha aprovat la declaració de Fill Il·lustre de la ciutat de Marc Ferragut Fluxà, en la sessió especial extraordinària del Ple celebrada avui horabaixa. “L’acte d’avui pretén escriure una passa més en la memòria del Sr. Marc Ferragut Fluxà i reconèixer amb tots els honors la importància del seu llegat a l’hora de consolidar una manera de fer poble”, ha destacat el batle Virgilio Moreno durant el seu discurs.

Durant el Ple extraordinari, la regidora de cultura Alice Weber, com a ponent instructora de l’expedient de declaració de Fill Il·lustre, ha estat la responsable de fer una repassada per la trajectòria de Marc Ferragut i el seu compromís amb la ciutat i la gent d’Inca. “Ha arribat el moment, salvant la distància cronològica i des de la maduresa que un estat social i democràtica de dret ens atorga, de fer justícia al nostre ciutadà i declarar Marc Ferragut Fill Il·lustre d’Inca”, ha assenyalat Weber.

Per la seva banda, Sebastián Oriol, regidor fiscal de l’expedient, ha explicat que “Marc Ferragut era un avançat al seu temps, i és un orgull per a qualsevol ciutadà inquer recordar que sempre va lluitar pels drets socials, la prosperitat econòmica, la cultura i l’esport de la nostra ciutat”.

Marc Ferragut va néixer l’any 1901 a Inca, en el si d’una família d’industrials sabaters. Fou regidor de Cultura durant l’època republicana i un dels primers entrenadors de futbol del Constància. Ferragut va ser també empresari del calçat i va crear una important fàbrica de sabates a Inca. També va editar un llibre sobre calçat, adobs i moda titulat Atlas de zapatería.  A més, va ser l’impulsor i creador de  l’Auditòrium de Palma. L’any 1969 va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Palma i el 2005 fou distingit, a títol pòstum, amb el Premi Ramon Llull atorgat pel Govern de les Illes Balears.

“La declaració de Fill Il·lustre de la ciutat és la distinció més important que atorga l’Ajuntament d’Inca. Un reconeixement que pretén posar en relleu la figura d’aquelles persones que amb la seva trajectòria han deixat petjada dins Inca”, ha recalcat Weber.

En aquest sentit, Moreno ha incidit que “el nomenament com a Fill Il·lustre de la ciutat d’Inca al Sr. Marc Ferragut Fluxà suposa fer una passa més en el nostre relat històric col·lectiu. Un relat ple d’inquers i inqueres que, amb la seva contribució en àmbits diversos, possibilitaren que la societat inquera avançàs en una modernització sense precedents que va permetre que la nostra ciutat fos capdavantera en la indústria sabatera”.

A l’acte han assistit els familiars directes de Marc Ferragut, juntament amb tots els regidors i regidores del consistori i altres personalitats emblemàtiques de la ciutat d’Inca. Una vegada finalitzat el Ple, els convidats ha pogut gaudir de l’actuació de l’Orfeó L’Harpa d’Inca.

A més a més, durant la tardor es presentarà el quadre de Marc Ferragut, realitzat per l’artista inquera Catalina Salas, i la seva biografia redactada per Miquel Pieras.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image