Des de l’Ajuntament d’Inca, conjuntament amb el Govern de les Illes Balears, el Consell de Mallorca, l’Espai Dones d’Inca, l’associació de Dones d’Inca i l’empresa Quely, s’han impulsat un total de 17 activitats per a celebrar el 8 de març, Dia internacional de la Dona. «El nostre principal objectiu és que durant el mes de març els inquers i les inqueres participin de diversos esdeveniments on es parli i es reflexioni sobre l’empoderament femení i el paper de les dones a la nostra societat per arribar a una igualtat real», ha explicat Maricarmen Oses, regidora d’Igualtat d’Inca. Des de l’organització s’ha plantejat un programa en el qual puguin participar veïns de totes les edats; adaptant-ho per visibilitzar el paper de les dones a cada una de les etapes de la vida.

Els actes han començat amb l’exposició «Molt per fer, molt per llegir». Es tracta d’una paradeta que s’ha fet a la Biblioteca Municipal on es presenten una sèrie de llibres en clau feminista. El dia fort serà el pròxim dijous 8 de març; al matí es farà l’acte institucional de la penjada del símbol de Dia internacional de la Dona per part de totes les forces polítiques del Consistori. Tot seguit hi haurà un taller al carrer sota el títol «Reivindicant el Dia de la Dona». A més, es podrà visitar el camió del Pacte contra les violències masclistes. El dissabte 10 de març tendrà lloc la II Marxa per la Dona. Més endavant, el 13 de març, l’Espai Dona acollirà un contacontes infantil «Les princeses també es tiren pets». Un dia després, al Museu del Calçat, es podrà gaudir de diverses lectures dramatitzades amb el lema «Jo som perquè foren». Amb el títol «La dona ahir, avui i demà», al centre d’art sa Quartera, es podrà participar d’una taula rodona amb la curadora d’exposicions, María José Corominas; la directora d’IBdona, Rosa Cursach; la llicenciada en Història de l’Art, Ana Bàrbara Corominas i la regidora d’Igualtat, Maricarmen Oses. El 21 de març serà el torn de la terapeuta Liliana Sánchez, qui organitzarà un taller sobre l’autoestima. El mateix dia, els podrà gaudir d’una visita comentada a l’exposició «Genèric intencionat» al claustre de Sant Domingo. Finalment, el 28 de març, es posa en marxa un taller sobre «Expressam emocions amb el nostre cos», a càrrec de la monitora d’expressió corporal, Mónica Pla.

Per altra banda, l’Ajuntament i els sindicats han arribat a uns acords de serveis mínims per tot aquell personal que vulgui per secundar la vaga. Així hi haurà una persona al servei de registre, una persona d’atenció al públic al Museu del Calçat i una persona al claustre de Sant Domingo en l’horari de 11.30 h a 13.30 h. Per part de l’equip de govern, tots els seus membres, han decidit secundar la vaga i fer l’aturada dins l’horari previst. A més, l’Ajuntament d’Inca s’ha adherit al pacte autonòmic.

Amb tot al passat ple es va aprovar una moció per part de totes les forces del Consistori per afavorir el paper de la dona a la societat. Es fa aprofitar, també, per convidar a totes les activitats a la ciutadania. De la mateixa manera, des de l’Espai Dona es van realitzant diferents esdeveniments al llarg de l’any per treballar l’empoderament femení.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros