L’Ajuntament d’Inca s’ha sumat aquest cap de setmana a la campanya de recollida de residus «1m2 contra la basuraleza» del Projecte ‘Libera’, organitzat per SEO/Birdlife en col·laboració amb Ecoembes. Aquesta actuació s’ha duit a terme de manera simultània a més de 1.000 punts d’Espanya, dos d’ells a la capital del Raiguer.

D’aquesta manera, una vintena de voluntaris varen recollir dissabte de matí els residus abocats a la zona del puig de Santa Magdalena, tot alliberant així la natura dels fems que altres persones tiraren i no retiraren. Els participants es varen organitzar en grups reduïts, per garantir el compliment de totes les mesures de seguretat i higiene vigents.

«La finalitat d’aquesta actuació és conscienciar la ciutadania sobre l’impacte que té l’abocament de residus a la natura i sensibilitzar la població sobre la importància de separar-los correctament i dipositar-los en el contenidor correcte», destaca la regidora de Serveis María del Carmen Oses.

Durant la recollida conjunta de residus realitzada en el puig de Santa Magdalena se’n varen retirar més de 150 kilograms. En concret, les persones voluntàries varen recollir aproximadament 70 quilograms d’envasos, 30 kilograms de paper i cartó, 40 kilograms de vidre, 20 kilograms de rebuig i dos neumàtics.

«Vull donar les gràcies a totes aquelles persones que de manera desinteressada varen participar en aquesta activitat i contribuïren a recollir els residus d’una zona tan emblemàtica d’Inca. Durant els darrers anys, des de l’Ajuntament hem treballat decididament per impulsar la recollida selectiva de residus i el reciclatge», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image