El batle d’Inca Virgilio Moreno s’ha reunit avui amb el conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura Miquel Company. La finalitat de la trobada era analitzar els diferents projectes que la capital del Raiguer ha presentat per aconseguir finançament dels Fons Europeus, amb l’objectiu de sumar esforços i estudiar possibles vies de millora.

«La recuperació i el reinici de l’activitat econòmica i social de la ciutat passa en bona part per l’acabament de projectes estratègics que en aquests moments es troben en la recta final, com són les obres de reforma de la plaça de Mallorca, el Teatre Principal o el projecte iniciat recentment de la reforma de la plaça del Mercat Cobert», explica Moreno.

En aquest sentit, el batle d’Inca afegeix que, «més enllà d’aquests i altres projectes engegats, des de l’equip de govern tenim clar que el gruix dels ajuts vendran des d’Europa a través dels Fons Europeus. És per això que, des de fa mesos, estam fent feina de manera transversal dins l’Ajuntament, per tal de desenvolupar un pla d’acció que dibuixi l’Inca que volem a l’horitzó 2030».

Així doncs, en el marc del pla d’acció «Inca 2030», l’Ajuntament d’Inca està treballant principalment tres eixos lligats a l’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible, d’acord amb els principis bàsics de la sostenibilitat ambiental, energètica, l’economia verda i circular, i tot allò que permeti posicionar la ciutat en un escenari d’eficiència i productivitat. D’aquesta manera, tots els projectes que el consistori ha presentat a Fons Europeus posen l’accent en el cicle de l’aigua, la sostenibilitat energètica i la mobilitat entesa dins l’agenda urbana.

Aquesta reunió entre el batle Moreno i el conseller Company s’emmarca en una ronda de trobades a tots els nivells, amb les diferents administracions, el sector privat, sindicats, entitats socials, etcètera, que l’Ajuntament d’Inca ha impulsat amb la finalitat de potenciar sinergies i avaluar les propostes, atenent al diàleg i als consensos per millorar entre tots i totes els projectes presentats. L’import total d’aquests és d’aproximadament 100 milions d’euros.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image