El batle d’Inca, Virgilio Moreno, i la regidora d’Educació i Cultura, Alice Weber, han presentat dos programes de formació mixts dirigits a persones desocupades, els quals varen començar a principis de setmana. El primer projecte és d’Auxiliar Administratiu de nivell 2, per a persones majors de 30 anys amb una inversió prevista de 209.360.96 €. L’altre programa de Garantia Juvenil és de Monitor-Socorrista per a joves, amb una inversió de 203.553.12 €. “Ambdues iniciatives neixen amb l’objectiu d’impulsar la inserció laboral i fomentar l’ocupació de qualitat. Beneficiaran un total de vint persones que de ben segur després es podran incorporar al mercat laboral amb moltes més garanties”, explica el batle Moreno.

Els programes SOIB Jove Formació i Ocupació, finançat pel SOIB amb la participació del Servicio Público de Empleo Estatal (SEPE), i SOIB 30 Formació i Ocupació amb fons del SOIB, mitjançant la Conferència Sectorial, són essencials per als col·lectius més vulnerables en moments com l’actual en els quals l’accés al món laboral és tan complicat. “Fa anys que Inca és un referent en inserció laboral estable, gràcies a la gran aposta que fem en polítiques actives d’ocupació”, assenyala la regidora Weber.

A causa de la situació actual provocada per la COVID-19 i la necessitat d’inserció laboral, l’Ajuntament d’Inca ha decidit avançar a juny l’inici de la seva activitat formativa, prevista en un principi per al mes d’octubre. Aquesta decisió ha estat molt ben rebuda i la posada en marxa d’aquests  projectes ha estat un èxit. En aquest sentit, cal destacar que durant la formació, els beneficiaris podran aprendre un ofici mitjançant un contracte laboral  amb  una formació teòrica-pràctica durant 12 mesos, i que converteix als alumnes en treballadors de l’Ajuntament, així com en una ajuda molt important  per al manteniment i millora del municipi.

Per tal de mantenir els principis metodològics en els quals se sustenta l’itinerari habitual que són la flexibilitat, individualització i participació activa de l’alumnat treballador, així com, la formació integral, el treball en equip i en xarxa, el Centre de Formació ha adaptat les classes a través de plataformes virtuals que afavoreixin la impartició semi-presencial. “La situació actual requereix que ens adaptem i nosaltres hem fet els deures i estam preparats i il·lusionats  per començar”, destaca Weber.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image