L’Ajuntament d’Inca modifica l’Ordenança reguladora sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i regula les bonificacions per a tots els que disposin de distintiu ambiental. A més a més, s’han introduït canvis per facilitar la gestió i el pagament d’aquest impost a través de la nova eina municipal de gestió tributària, recaptació i inspecció.

«La finalitat d’aquesta modificació és facilitar la gestió d’aquest impost i que tots els ciutadans i ciutadanes puguin accedir de manera automatitzada a les exempcions i bonificacions que estableix l’Ordenança», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

D’aquesta manera, el nou text estableix una bonificació del 75 % de la quota de l’impost per als vehicles amb distintiu ambiental Zero Emissions de la DGT. Per tant, poden accedir a aquest descompte els vehicles elèctrics de bateria (BEV), els vehicles elèctrics d’autonomia estesa (REEV), els vehicles híbrids endollables amb una autonomia mínima en mode exclusiu elèctric de 40 quilòmetres (PHEV), els vehicles elèctrics de cèl·lula de combustible (FCEV) i els vehicles de combustió d’hidrogen (HICEV), així com es detalla a l’Ordenança.

D’altra banda, el consistori de la capital del Raiguer aplica un descompte del 50 % a la quota d’IVTM per a aquells vehicles amb distintiu ambiental ECO de la DGT. Així doncs, poden aprofitar la dita bonificació els vehicles híbrids endollables amb autonomia en mode exclusiu elèctric de menys de 40 km (PHEV), els híbrids no endollables (HEV), els vehicles amb combustible GLP, els vehicles amb combustible GNC o GNL.

Finalment, entre els canvis que s’han introduït en l’Ordenança s’inclou que el sistema per a la gestió i cobrança d’aquest impost serà mitjançant autoliquidació en els supòsits de primera adquisició de vehicles. Això permetrà que els ciutadans puguin gestionar directament, i de manera fàcil i àgil, el pagament de l’impost.

En concret, l’Ajuntament d’Inca calcula que durant el 2023 s’aplicaran exempcions i bonificacions per valor d’aproximadament 350.000 euros en l’impost de vehicles de tracció mecànica.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image