L’Ajuntament d’Inca organitza per quarta vegada la Fira de la Ciència i la Tecnologia, que se celebrarà en el marc de la 2a Fira d’Inca a la Fàbrica Ramis els dies 27 i 28 d’octubre. L’objectiu d’aquesta activitat és promoure la inquietud envers la ciència de la població en general, especialment entre la població en edat escolar, i de donar a conèixer els resultats científics de la investigació que es realitza als centres de recerca de les Illes Balears.

Aquesta fira compta amb la col·laboració de la Direcció General de Política Universitària i Recerca i de la Universitat de les Illes Balears (UIB), concretament del Programa d’Orientació i Transició a la Universitat (PortUIB). A més, hi participa l’Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (IFISC, UIB-CSIC), el Centre d’Aprenentatge Cientificomatemàtic (CENTMAT), l’Institut d’Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa), la Societat Balear de Matemàtiques (SBM-XEIX), l’Associació Astronòmica de Mallorca (AstroMallorca), l’associació Noctiluca, Robotix Mallorca, els centres educatius CC Beat Ramon Llull, IES Inca i el CIFP Pau Casesnoves.

 

Ciència per a tothom

La Fira comptarà amb quasi una vintena d’estands en què es podrà gaudir d’experiments de ciència relacionats amb la química, la física, la biologia, la geologia, la bioquímica, les matemàtiques, la informàtica, l’oceanografia, la salut, etc. La secretària autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística, Agustina Vilaret, ha destacat “la importància de fer arribar la investigació i la recerca a la població en general”, fent especial èmfasi a la infància i l’adolescència. Al seu torn, la regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Inca, Alice Weber, ha manifestat la gran acollida i l’interès mostrat per part dels centres educatius de la ciutat i de fora d’Inca.

La Fira també comptarà amb una oferta de tallers STEAM que interrelaciona la ciència, tecnologia, enginyeria, arts i matemàtiques (STEAM) al voltant de la construcció i programació de màquines i robots, amb la interacció entre els alumnes, per aprendre manipulant i construint en petits projectes que provoquen la motivació permanent. Amb un enfocament divertit, els nins i nines en edats de 6 a 14 anys podran gaudir d’una bona estona, amb activitats vinculades a reptes del dia a dia amb la tecnologia (programació i robòtica) i les ciències (màquines i mecanismes). La impartició d’aquest taller serà el diumenge 27 de les 10 a les 14 hores. Cal inscripció prèvia a: http://bit.ly/firainca19

Els horaris de la IV Fira són: diumenge 27 d’octubre, des de les 10.30 fins a les 19 hores i dilluns 28 d’octubre, des de les 8.45 fins a les 13.45 hores (visites de centres escolars).

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image