La Policia Local d’Inca i l’Ajuntament d’Inca han implantat el primer agent tutor virtual que incorpora intel·ligència artificial en la lluita contra l’assetjament escolar i les addicions tecnològiques, entre altres problemàtiques que afecten els joves. L’assistent virtual ofereix servei les 24 hores del dia els set dies a la setmana, de manera senzilla i immediata, i brinda informació especialitzada i privacitat des de qualsevol dispositiu.

«Amb aquest innovador servei, la intel·ligència artificial (IA) es col·loca al servei de la ciutadania les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any. Així mateix, feim una passa més cap a un futur en el qual la tecnologia i la col·laboració humana s’uneixen per abordar problemes socials urgents», assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, el policia tutor d’Inca Manel Crespí destaca que «l’objectiu del servei és reforçar la figura de l’agent tutor humà i empoderar la ciutadania a través de la IA, amb l’objectiu d’ajudar en l’assistència a pares, familiars i adolescents que s’enfronten a problemes com l’assetjament i l’addicció tecnològica, entre altres. Això permet alliberar recursos humans del municipi i centrar-se en tasques de major valor, tot millorant l’eficiència i la qualitat dels serveis oferts als ciutadans».

El pilot experimental d’aquest agent tutor virtual ha estat desenvolupat per l’Institut Municipal d’Innovació de Palma (IMI) i l’oficina Smart Office de Palma, de la mà de l’agent tutor de la Policia Local del municipi d’Inca i una empresa emergent mallorquina. Cada integrant del projecte ha incorporat el seu coneixement específic per al disseny i la creació d’aquest nou servei. L’Smart Office, a més, ha establert les bases de com dissenyar i incorporar un pilot d’innovació de IA mitjançant aquest cas d’ús concret.

D’altra banda, ha estat fonamental la col·laboració i aportació de més de tretze anys d’experiència en la prevenció de l’assetjament escolar i les addiccions a les tecnologies per part de l’agent tutor de la Policia local d’Inca Manel Crespí. Finalment, l’expertise de l’empresa emergent ha estat clau per al disseny i la implantació de l’arquitectura tecnològica del model.

Per tant, aquest assistent virtual aprofita l’experiència d’agents tutors humans que accedeixen a un panell en línia mitjançant el qual configuren i entrenen el bot de manera fàcil mitjançant formularis, que emplenen amb informació. En activar-se el bot, s’habilita un quadre de comandament per mesurar l’impacte del nou servei.

Es pot accedir al servei virtual a través d’agentetutor.ai i seleccionar l’agent tutor d’Inca. La interacció és intuïtiva i permet múltiples converses simultànies. Així doncs, mitjançat preguntes que formulen els usuaris, el bot ofereix una assistència immediata i pot orientar, informar i aconsellar. Entén més de 60 idiomes i també facilita programar cites amb l’agent tutor humà per a assistència especialitzada.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image