Des de l’Ajuntament d’Inca s’ha posat en marxa un Punt d’Atenció i Seguiment de l’Emprenedor (PASE), que tendrà la seva seu al quarter General Luque. L’objectiu del nou servei és facilitar la creació de noves empreses, l’inici efectiu de la seva activitat i el seu desenvolupament, a través de la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport al finançament empresarial.

Pase

“Des del primer moment vàrem veure, des de l’equip de govern, la necessitat de donar facilitats per a les persones que volen ser emprenedors, ja que aquest fet pot suposar millores a l’economia local”, ha comentat la regidora de Promoció econòmica, María José Fernández. Així, ara hi haurà un lloc de proximitat per poder facilitar la creació de noves empreses. La seva principal tasca serà la prestació de serveis d’informació, tramitació de documentació, assessorament, formació i suport a finançament empresarial, tant per noves empreses com pels empresaris que ja figuren en actiu i necessitin qualsevol tipus de suport que es pugui oferir. Una persona especialitzada per aquesta tasca tendrà informació actualitzada de totes les passes administratives necessàries per a cada procés. “Volem que tot plegat sigui una eina que pot millorar la creació d’empreses a la nostra ciutat així com millorar la seva competitivitat produint a mitjà termini una millora en la generació de recursos del municipi i en les dades d’ocupació”, ha comentat el Batle, Virgilio Moreno.

Al Punt d’Atenció i Seguiment de l’Emprenedor els interessats podran demanar informació per posar en marxa el seu negoci. Una vegada concretada la idea de negoci, es proposarà l’elaboració d’un pla d’empresa per posar ordre a la idea i analitzar-ne la viabilitat econòmica i financera i el compliment de les obligacions legals. Així, s’aniran donant passes per tal de respondre aquells dubtes i problemes que sorgeixen en les etapes preliminars del procés de constitució d’una empresa. El tècnic farà un seguiment individualitzat de cada projecte, acompanyant els promotors. També s’informarà de com aconseguir ajudes o subvencions per la posada en marxa. Amb tot això, es preveu que es pugui aconseguir escurçar els tràmits de manera important.

Per altra banda, des del PASE es crearan programes amb la participació de mentors professionals que facin de tutors de l’estratègia del projecte a desenvolupar, juntament amb activitats formatives i d’assessorament. L’organització de cursos i càpsules formatives seran part de les prioritats del projecte global del nou servei de l’Ajuntament d’Inca.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image