L’Ajuntament d’Inca, juntament amb la resta d’organitzadors i entintats participants, han presentat els actes que es duran a terme en el marc del Pancaritat 2024 al puig de Santa Magdalena. Així com marca la tradició, enguany se celebra el 7 d’abril, el diumenge després de Setmana Santa.

«Estam molt contents de poder celebrar aquesta jornada de germanor i tradició, any rere any. Com sempre el nostre objectiu és que la ciutadania sigui la gran protagonista dels esdeveniments i participi dels actes fent poble. I una vegada més hem d’agrair la implicació de totes les entitats i col·lectius que fan possible la celebració del Pancaritat a Santa Magdalena», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Els actes del Pancaritat 2024 començaran el dissabte horabaixa amb la tradicional ballada popular a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca i el fogueró amb torrada popular. A més a més, després se celebra una trobada de ball en línia, a l’esplanada de l’ermita.

El diumenge hi haurà la concentració a la plaça de Santa Maria la Major a les 9.30 hores, amb la repicada de campanes i la sonada de xeremies que donaran el tret de sortida a la tradicional romeria. Enguany, com a novetat, el consistori lliurarà mides de Santa Magdalena a les primeres persones que arribin caminant al puig.

A les 11 hores la festa començarà a dalt del puig de Santa Magdalena amb els jocs populars infantils a l’esplanada de l’ermita. A continuació, a les 12 hores se celebrarà l’eucaristia solemne. Mentrestant, al migdia, començarà el 51è Concurs de Paelles a l’esplanada de baix. A les 12.45 també hi haurà una actuació musical a càrrec de la Unió Musical Inquera i una mostra de ball. D’altra banda, després de dinar, a les 15.30 h tendrà lloc una ballada popular, a càrrec dels Revetlers des Puig d’Inca.

De nou, com cada any, l’Ajuntament d’Inca posarà en funcionament un servei gratuït d’autocar. La pujada es podrà realitzar de les 10.00 a les 13.00 hores des de les aturades de l’avinguda dels Reis Catòlics i des de la plaça del Lledoner; i la baixada, de les 16 a les 18 hores des de l’esplanada de baix.

Paral·lelament, des de la Policia Local s’ha muntat un dispositiu amb la finalitat de garantir la seguretat de l’acte i organitzar el trànsit per tal de crear un circuit només per als marxaires. L’accés i l’estacionament de vehicles romandrà restringit durant la celebració dels actes.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image