El Casal de Cultura ha acollit la presentació del Pla de Residus que s’ha elaborat a Inca. Àngel Garcia, tinent batle de Medi Ambient, la directora insular de Residus, Catalina Canals, la regidora de Serveis, Francisca Barceló, i nombrosos veïns participaren de l’exposició del resultat de més de 5 mesos de feina dels tècnics redactors junt amb la participació de la ciutadania i representants dels sectors econòmics de la ciutat. “Ara tenim a les mans, per primera vegada, un document marc on se’ns indica el que podem fer per aconseguir els objectius de reciclatge que ens indica la normativa”, ha esmentat Barceló.

IMG_7690

La intenció del Consistori és fomentar i augmentar el reciclatge, ja que l’any 2015 només es registrà un 8%. Per això, s’ha proposat que les persones que més reciclin tendran descomptes a la taxa de fems i els menys col·laboradors a aquestes tasques veuran que el rebut pujarà. “Donat per descomptats els beneficis mediambientals d’una correcta gestió dels residus, creiem que la gent que es preocupa per fer-ho bé s’ha de premiar perquè amb la seva acció produeix un benefici per a tota la ciutat”, va contar Barceló. Una de les mesures que permetrà un control sobre aquest tema serà en la recollida de la fracció d’orgànica en contenidors tancats que tan sols es podrà accedir-hi amb una targeta electrònica individual.

Al document proposa canvis importants respecte a l’actual sistema de gestió de residus i es presenten diferents solucions per zones d’Inca segons la densitat i alçada de la tipologia d’habitatges. Així, es proposen diversos tipus de recollida per tal d’arribar a la xifra del 50% de reciclatge damunt el total de tots els residus col·lectats, tal com indica la normativa europea pel 2020. La recollida porta a porta a diferents zones de la ciutat serà una de les novetats del pla. “A zones delimitades pels tècnics aquesta modalitat pot suposar un augment de la selectiva i la retirada de contenidors”, ha comentat Barceló. Per altra banda, s’eliminaran els contenidors de la zona rústica. Aquesta mesura es complementarà amb la creació d’unes àrees d’aportació a les entrades al nucli urbà. “Aquests espais estaran totalment integrats amb l’entorn, degudament vigilats i, a més, donaran servei, també a la resta de ciutadania”, ha dit Barceló. Ben aviat, tot el document es trobarà online a la web residus.es/inca

IMG_7736

Amb tot, el Pla de Residus servirà pròximament per l’elaboració del plec de condicions del servei de recollida de fems de la ciutat. Cal recordar, que en aquests moments el contracte es troba prorrogat perquè l’equip de govern estava a l’espera de poder comptat amb aquest document marc per recollir les prioritats i objectius.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image