L’Ajuntament d’Inca i l’Associació Espanyola contra el Càncer a les Illes Balears han presentat avui els dos espais de la capital del Raiguer a on estarà totalment prohibit fumar, per tal d’impulsar la sensibilització i difondre la iniciativa #RespiraLliure: el Poliesportiu Municipal Mateu Cañellas i el parc de les Illes Balears. D’aquesta manera, Inca es converteix en el primer municipi a habilitar espais municipals i convertir-los en indrets lliures de fum.

«Una vegada més, estam molt contents de tornar a col·laborar amb l’Associació Espanyola contra el Càncer i contribuir a donar visibilitat a aquesta iniciativa per tal de sumar esforços i promoure hàbits saludables», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, el president de l’Associació Espanyola contra el Càncer de les Illes Balears, el Dr. José Reyes, destaca que «aquesta campanya és molt important i transmet la necessitat de limitar l’exposició del tabac dels no fumadors als espais públics. D’altra banda, volem transmetre un missatge als més joves per tal de contribuir a evitar l’inici del consum del tabac, i per això és vital eliminar l’element donant exemple en els espais públics».

Així doncs, l’objectiu de la campanya impulsada per l’Associació contra el Càncer és modificar els entorns en què es mou la població per facilitar hàbits de vida saludable i contribuir a educar en salut. De forma paral·lela, es pretén, per tant, promoure una vida sense tabac, desnormalitzar-ne el consum en la societat, reforçar el model a seguir dels adults i cuidar el medi ambient.

L’acte de presentació ha comptat amb l’assistència del president de l’Associació contra el Càncer a les Illes Balears Dr. José Reyes, el president de la Junta Comarcal de Raiguer-Tramuntana i de la Junta Local d’Inca Ricardo Parra, la tècnica de Prevenció Rocío Capristo, el batle d’Inca Virgilio Moreno, el regidor de Participació Andreu Caballero i la regidora de Salut Antònia Maria Sabater, entre altres.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image