El municipi d’Inca es conegut turísticament per la seva industria relacionada amb la pell, no obstant la ciutat disposa d’edificis d’alt valor cultural. Amb aquesta premissa , un dels principals objectius del Pla de Desenvolupament Turístic és potenciar el patrimoni, la cultura, el medi ambient i paisatges identitaris de la ciutat d’Inca, revaloritzant-los i posicionant els elements culturals i ambientals com a un recurs turístic de primer ordre, amb la finalitat de desestacionalitzar l’oferta turística. «Per aquest motius, es considera necessari establir una bona senyalització dins el casc urbà de la ciutat de tots aquells llocs i elements d’interès de la ciutat, amb l’objectiu que visitats i residents, puguin accedir de la forma més fàcil i potenciar el patrimoni cultural i gastronòmic de la ciutat, així com el seu comerç més tradicional», ha explicat Jaume Tortella, regidor de Turisme, Comerç i Comunicació.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

L’actuació que es proposa és la senyalització de tots els punts, llocs o indrets susceptibles d’un interès turístic, com ara: el centre històric, el call jueu, els punts administratius i institucionals, el patrimoni cultural (religiós i civil), la zona comercial, els mercats i els principals cellers i restaurants. Així, s’ha presentat el projecte a la convocatòria del Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT), per a la selecció de projectes d’inversió i actuacions per a la millora de les infraestructures turístiques i per al foment de la diversificació i la desestacionalització de l’oferta turística, que té com a destinataris els ajuntaments de l’illa de Mallorca.

Segons els tècnics municipals una adequada senyalització donarà no només informació al visitant, sinó també una adequada ordenació i uniformitat de les senyalització d’interès. El model que es proposa és minimalista i que tengui una mínima intervenció respectant, en tot moment, la potenciació del patrimoni. «Actualment, un dels principals reptes és aconseguir projectar i obrir la imatge turística dels municipis d’interior com alternativa al model tradicional de sol i platja, i en aquest tema la Ciutat d’Inca hi juga un protagonisme essencial com a model turístic desestacionalitzador i destinació turística de qualitat amb un potencial important», ha dit Tortella.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image