L’Ajuntament d’Inca, en col·laboració amb l’Institut Balear de la Dona, ha reactivat avui matí la Taula Local de Coordinació contra les Violències Masclistes, un punt de trobada entre les diferents entitats, organismes i professionals que treballen en l’àmbit de la detecció, prevenció, atenció i tractament dels casos de violència de gènere al municipi.

Aquesta Taula de Coordinació neix amb la finalitat de fomentar la coordinació entre tots els agents implicats en la lluita contra la violència masclista per impulsar conjuntament la implementació de protocols. Així doncs, l’objectiu principal és aconseguir garantir l’existència d’una sòlida xarxa d’atenció i actuació en la capital del Raiguer, que permeti alhora millorar la detecció precoç dels casos i la protecció de les víctimes, entre altres qüestions.

“La nostra intenció és fomentar la transversalitat i que totes les àrees de l’Ajuntament tenguin en compte la perspectiva de gènere, així com impulsar la creació de xarxes de treball que permetin millorar el servei d’atenció i orientació, especialment a les víctimes de violència masclista”, explica la regidora d’Igualtat Antònia Sabater.

La primera Taula Local de Coordinació i Prevenció contra la Violència Masclista d’Inca ha estat presidida pel batle d’Inca Virgilio Moreno, la regidora d’Igualtat Antònia Maria Sabater, la directora de l’Institut Balear de la Dona Maria Durán i la directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach. També han participat de la trobada representants de la Guàrdia Civil i la Policia Local d’Inca, membres del consistori i grups polítics municipals, i representants de la comunitat educativa, entre altres. En aquest sentit, cal destacar que l’acte ha començat amb un minut de silenci en memòria de Remedios Cortés, darrera víctima de la violència masclista a Mallorca.

Durant el passat més de maig es va constituir la Comissió d’Intervenció amb la participació dels representats dels serveis d’atenció directa a les víctimes. En el marc d’aquesta comissió, la qual s’ha reunit ja en tres ocasions, s’han realitzat una guia de recursos actualitzada, una reunió per conèixer les necessitats específiques de Serveis Socials i dues formacions a Policia Local. De forma paral·lela, està previst que la Taula Local de Coordinació i Prevenció contra la Violència Masclista es reuneix dues vegades a l’any.

Programació especial amb motiu del 25N

Un any més, amb motiu del 25 de novembre, Dia contra les Violències Masclistes, des de l’Espai de Dones d’Inca s’ha dissenyat un programa especial d’activitats amb la finalitat de conscienciar la ciutadania que hem de lluitar plegats contra aquesta xacra social. Així doncs, durant el mes de novembre es duran a terme contacontes, tallers, jornades informatives i performances, entre moltes altres activitats, les quals se celebraran algunes de manera presencial i d’altres telemàticament.

Avui, abans de la celebració de la Taula Local de Coordinació contra les Violències Masclistes, s’ha celebrat la penjada de la banderola commemorativa d’aquesta data per part de representants de totes les forces polítiques del consistori. Com cada any, l’acte ha servit per donar el sus a la programació especial del 25N.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image