L’Ajuntament d’Inca ha celebrat avui migdia, en el Claustre de Sant Domingo, el ja tradicional Memorial de l’Oblit. Enguany l’acte, s’ha dedicat a la figura de Miquel Beltrán Planas, batle republicà de la capital del Raiguer entre el 1933 i el 1936, i una personalitat molt destacada al municipi en l’àmbit social, polític i històric.

Aquesta iniciativa s’emmarca dins el cicle «Inca té memòria», que es duu a terme durant el mes de febrer amb la finalitat de recuperar i difondre la memòria històrica de la ciutat. «Som aquí per fer memòria i parlar en veu alta i amb orgull d’aquelles persones que, amb molta valentia, treballaven per deixar un millor món per als seus i per a tota la seva societat i que ho pagaren amb la seva vida, d’una manera o una altra. És l’hora de parlar en veu alta i fer justícia i reparar, a través de la memòria», ha assenyalat la regidora de Memòria Democràtica, Alice Weber.

Pel que fa a la figura de l’exbatle d’Inca, Weber ha destacat que «Miquel Beltran fou un home actiu i d’esperit crític, fundador i membre de diverses agrupacions locals que lluitaren per una societat més justa, democràtica i lliure i per tal motiu, a partir del setembre de 1936 fou represaliat, perseguit, empresonat i vigilat.»

Durant l’acte, s’ha realitzat la tradicional ofrena floral en record de les víctimes inqueres de la Guerra Civil, amb l’acompanyament musical de l’agrupació Cofre Antic que ha interpretat «El Cant del Ocells». Aquest homenatge, com cada any, ha comptat amb la participació de l’Ajuntament d’Inca, el col·lectiu Memòria de Mallorca, el col·lectiu Recerca i la Fundació Darder Mascaró, entre altres associacions.

Finalment, cal destacar que dins el cicle «Inca té memòria», l’Ajuntament d’Inca ha organitzat també una exposició dedicada a la vida de Miquel Beltran Planas (1933 – 1936). La mostra, instal·lada a la Sala de Vidre del Claustre de Sant Domingo, s’ha inaugurat avui, just abans de la celebració del Memorial de l’Oblit.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image