L’Ajuntament d’Inca, compromès amb l’Agenda 2030, treballa decididament en l’elaboració d’una estratègia municipal que permetrà definir el model de ciutat al qual volem arribar en un futur pròxim. Sota el títol «Inca 2030», el pla d’actuació inclourà una anàlisi de la situació i un projecte amb les accions que s’han d’implementar per aconseguir els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

D’aquesta manera, la capital del Raiguer ha iniciat ja un procés d’informació, sensibilització i formació per aconseguir la participació de tots els agents locals, econòmics i les organitzacions ciutadanes que formen part de la vida municipal. «Des de l’Ajuntament d’Inca hem assumit el repte de treballar els ODS i aconseguir implantar l’agenda “Inca 2030”. És necessària la implicació de tots i totes per assolir els objectius establerts i desenvolupar un model de ciutat sostenible i que s’adapti a les necessitats dels ciutadans», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, en primer lloc, s’han mantingut diferents reunions amb totes les àrees municipals per conèixer els seus principals projectes i establir objectius comuns en el marc del pla «Inca 2030». D’altra banda, han començat ja les activitats formatives dirigides a tots els regidors i regidores i, durant els pròxims dies, es realitzarà la formació a tot el personal tècnic de l’Ajuntament. «La finalitat és que totes les persones que conformam l’Ajuntament estiguem compromeses amb “Inca 2030” i treballem conjuntament per assolir els objectius que s’estableixen en el pla d’actuació», assenyala Moreno.

De forma paral·lela, s’ha impulsat també un procés totalment obert i participatiu per tal de poder conèixer l’opinió de tots els inquers i les inqueres, i s’ha habilitat un formulari web. Es pot accedir al qüestionari a través del següent enllaç: https://incaciutat.com/questionari-agenda-inca-2030

Finalment, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca es va adherir, a finals de 2020, a la Red de Entidades Locales de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP), per desenvolupar els objectius de desenvolupament sostenible de l’Agenda 2030. Arran d’aquest compromís, per tant, sorgeix «Inca 2030» i el seu pla d’actuació, que es desenvoluparà durant els pròxims anys.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image