El batle d’Inca Virgilio Moreno i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern de les Illes Balears Iago Negueruela han presentat avui el projecte de reforma de la plaça del Mercat Cobert d’Inca.  Les dites obres de reforma, amb un pressupost de 865.390,38 euros, han començat recentment i permetran “que la plaça, que es troba en una zona neuràlgica de la nostra ciutat, adquireixi el protagonisme que mereix i, d’altra banda, contribuirà a revitalitzar l’espai i a dinamitzar la barriada de Sant Francesc, reconnectant-la amb el centre d’Inca”, destaca Moreno.

Durant la visita, Negueruela ha destacat la importància que els fons procedents de l’activitat turística puguin arribar a tots els municipis de Mallorca, gràcies a aquestes línies de subvencions impulsades pel Consorci Borsa d’Allotjaments Turístics (CBAT). En aquest cas concret, el CBAT aporta 500.000 euros per a la realització del projecte, el màxim legal, ja que l’organisme cofinança projectes amb els consistoris aportant un màxim de 500.000 euros o el 80 % del cost total del projecte.

Així doncs, la reforma de la plaça del Mercat Cobert d’Inca té per objecte donar continuïtat urbana des del carrer Major fins al carrer de l’Om, amb la finalitat de facilitar l’accessibilitat al centre des del barri de Sant Francesc, substituint els materials d’acabat i modificant l’entrada a l’aparcament. En concret, el projecte contempla principalment l’eliminació de la rampa d’accés a l’aparcament de l’edifici del Mercat Cobert i d’un tram del mur, i de la pèrgola de l’edifici existent a la plaça, així com la construcció d’una nova pèrgola a l’escala d’accés al supermercat.

D’altra banda, es renovaran la impermeabilització, el paviment de la plaça i els carrers del voltant, i l’enllumenat públic. Així mateix, s’instal·laran noves jardineres amb vegetació i nou mobiliari urbà. El termini d’execució de les obres serà d’aproximadament sis mesos.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image