La sala de plens de l’Ajuntament d’Inca ha acollit la primera Junta Local de Seguretat del 2024, amb la finalitat de fer balanç de la situació al municipi i analitzar les xifres de denúncies i actuacions. La reunió ha comptat amb la participació batle d’Inca Virgilio Moreno, la regidora de Seguretat Ciutadana Antonia Triguero, el tinent de la Guàrdia Civil d’Inca Javier Villar, el cap de la Policia Local Miquel Llabrés i el director de l’ISPIB Vicenç Martorell, juntament amb diversos oficials de la policia i regidors municipals.

Durant la trobada, Policia Local i Guàrdia Civil, una vegada més, han posat de manifest que Inca es manté com una de les ciutats més estables i segures de Mallorca. En general, s’han destacat les xifres positives, la tasca de prevenció i la bona coordinació entre ambdós cossos de seguretat.

Així doncs, pel que fa a la tasca de la Policia Local, l’activitat recent ha estat marcada per l’augment del planter operatiu amb la incorporació de quatre agents durant el primer trimestre de l’any i la implantació de la xarxa de videovigilància amb 117 càmeres actualment. «Les xifres mostren uns resultats continuistes respecte a l’any anterior, amb unes òptimes dades de denúncies i incidències, d’acord amb el nombre d’habitants. De fet, segons les dades del Ministeri d’Interior, l’índex de criminalitat va minvar un 0,6 % el 2023, i durant el 2024 continua la mateixa tendència a la baixa», ha assenyalat el cap de la Policia Local Miquel Llabrés.

Per part de la Guàrdia Civil s’ha explicat que, segons els seus registres, el primer trimestre de 2023 ha començat molt tranquil i s’ha destacat que «les incidències puntuals que han anat sorgint s’han resolt de manera satisfactòria en un període molt breu de temps». En aquest sentit, cal remarcar que només s’ha detectat un repunt en el cas dels delictes informàtics, els quals s’han incrementat considerablement.

Per la seva part, el batle Virgilio Moreno ha subratllat que, «d’acord amb les estadístiques de la Policia Local i la Guàrdia Civil, podem assegurar que Inca és una ciutat segura. I això és degut principalment amb la bona coordinació que existeix entre les diferents forces de seguretat que actuen al municipi. Per tant, el meu sincer agraïment a Policia Local i Guàrdia Civil per la important tasca que desenvolupen a Inca».

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image