La finalitat d’aquesta iniciativa és promoure un bon ús de les zones d’estacionament reservades a persones amb diversitat funcional.

La Policia Local d’Inca ha posat en marxa el projecte “No estacionis el civisme”, amb la finalitat de conscienciar la població sobre la necessitat de complir amb les normes i respectar l’ús correcte de les places d’estacionament reservades per a persones amb diversitat funcional. Així doncs, durant les pròximes tres setmanes els agents realitzaran diferents actuacions d’informació, difusió, vigilància i control, en el marc d’aquesta campanya.

“Amb aquesta iniciativa volem donar visibilitat a una problemàtica que, per desgràcia, segueix essent bastant habitual. És molt freqüent veure les places d’estacionament reservades per a persones amb diversitat funcional ocupades. Per tant, el nostre objectiu és conscienciar la ciutadania de la importància de respectar les normes i provocar un canvi d’actitud, potenciant el civisme entre els inquers i les inqueres”, explica el regidor de Seguretat Ciutadana Sebastián Oriol.

En aquest sentit, el cap de la Policia Local d’Inca Pep Cañete destaca que “la falta de civisme és el principal motiu per no respectar les places per a persones amb mobilitat reduïda. Les excuses més comunes són ‘només són 5 minuts’ o ‘no m’hi havia fixat’, entre d’altres. Per tal motiu, es considerava necessari impulsar aquesta campanya i convidar els ciutadans a posar-se en la pell de les altres persones”.

Així doncs, la campanya “No estacionis el civisme” neix amb l’objectiu de controlar el bon ús de les zones d’estacionament per a persones amb diversitat funcional i conèixer les queixes i els suggeriments de les que habitualment utilitzen aquests espais, així com detectar si és necessari crear noves places. De forma paral·lela, la dita iniciativa permetrà també donar a conèixer la normativa vigent en matèria de trànsit, fomentar hàbits de conducta responsables i conscienciar a tots els usuaris de la importància de posar-se en la pell de les altres persones, especialment d’aquelles que necessiten utilitzar aquests espais d’aparcament.

Al municipi d’Inca, actualment hi ha aproximadament 160 zones blaves reservades per a persones amb mobilitat reduïda, la majoria d’elles col·locades a petició dels usuaris. Pel que fa a les denúncies, l’any 2019 la Policia Local d’Inca va interposar un total de 4.160 sancions de trànsit, i d’aquestes un 4,75 % (198) van ser per ús fraudulent de les targetes blaves i per l’estacionament indegut en les places reservades a persones amb diversitat funcional.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image