Les xifres de la Policia Local d’Inca són positives durant el 2022 pel que fa als diferents serveis que presten a la ciutat. Això es desprèn de l’informe elaborat pels agents i per les dades d’activitat recollides durant l’any. “Les accions reactives, que provenen de denúncies dels ciutadans, s’han mantingut estables; per contra, hem augmentat en més d’un 63 per cent el nombre de controls que ajuden a una feina preventiva”, ha resumit el cap de policia Carlos Caballero durant la presentació, en què ha estat acompanyat pel batle Vigilio Moreno, el regidor de Policia Sebastià Oriol i diversos comandaments del cos policial.

Dins aquesta tasca preventiva, una de les xifres més destacades és l’augment de més d’un 50 per cent de denúncies tramitades per consum o tinença de drogues. També han pujat un 38 per cent les denúncies per infracció d’ordenances municipals, és a dir, càrrecs per incivisme. “Estam molt contents de la feina de la Policia Local d’Inca, i les xifres corroboren la important feina preventiva i de servei a la ciutadania”, ha declarat Oriol. Per altra banda, hi ha hagut un descens significatiu de denúncies per estacionament indegut.

Unitat de Prevenció

La Policia Local d’Inca ha recuperat la Unitat de Prevenció. Es tracta d’un grup de cinc agents que opera horabaixa i vespre amb el control de places i espai públics. “Ben aviat començarem a tenir dades, però dels primers dies podem constatar que tendrem molt bones notícies dels resultats”, ha explicat Caballero. Aquesta Unitat s’ha recuperat gràcies a un augment de dotació de places a la Policia Local. “Des del primer dia ha estat un objectiu estabilitzar el planter, dotar-lo del material necessari i apostar per un cos de proximitat”, ha comentat Moreno.

Dins el 2022 s’ha posat en marxa el servei de vigilància mitjançant dron. Així s’ha fet servir per a finalitats molt diferents, com per exemple el control del trànsit o grans concentracions de persones. D’altra banda, el dron també està a disposició de totes les àrees municipals, atès que també pot resultar d’utilitat per comprovar i garantir el compliment de les ordenances.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image