La Policia Local d’Inca ha posat en marxa la campanya “No estacionis el civisme”, amb la finalitat de conscienciar la població sobre la necessitat de respectar l’ús correcte de les places d’estacionament reservades per a persones amb diversitat funcional. Així doncs, durant aquestes setmanes els agents duran a terme diferents actuacions d’informació, difusió, vigilància i control, en el marc de la iniciativa.

«Per desgràcia, avui dia són moltes les persones que habitualment utilitzen les zones reservades d’estacionament per aparcar el seu vehicle, sense tenir en compte les molèsties que això pot ocasionar als usuaris. Per tant, amb aquesta campanya volen conscienciar sobre la importància de respectar les normes i potenciar el civisme entre els inquers i les inqueres», explica la regidora de Seguretat Ciutadana Antonia Triguero.

D’aquesta manera, la campanya “No estacionis el civisme” neix amb l’objectiu de controlar el bon ús de les zones d’estacionament per a persones amb diversitat funcional i conèixer les queixes i els suggeriments de les persones que habitualment utilitzen aquests espais, així com detectar si és necessari crear noves places. De forma paral·lela, la iniciativa permetrà també donar a conèixer la normativa vigent en matèria de trànsit, fomentar hàbits de conducta responsables i conscienciar a tots els usuaris de la importància de posar-se en la pell de les altres persones, especialment d’aquells que necessiten fer servir aquests espais d’aparcament.

Per tant, es posa de manifest que no hi ha excuses vàlides per justificar la falta de civisme per part de les persones que habitualment utilitzen les places d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, amb disculpes com «només són 5 minuts», «no m’hi havia fixat», «ha estat un moment per comprar el pa»…

En aquest sentit, des dels perfils a xarxes socials de Policia Local s’han compartit vídeos que mostren les dificultats que es troben diàriament les persones amb diversitat funcional per arribar al seu destí, ja que en moltes ocasions les zones reservades d’estacionament estan ocupades, tot això amb l’objectiu d’impulsar el civisme i sensibilitzar la ciutadania sobre la problemàtica.

Finalment, cal destacar que des de la Policia Local s’ha realitzat de manera prèvia una revisió de totes les targetes d’estacionament per a persones amb discapacitat que hi ha actives al municipi, per tal de garantir que totes estan vigents i no es fa un ús fraudulent d’elles. Al municipi d’Inca, actualment hi ha aproximadament 150 zones blaves reservades per a persones amb mobilitat reduïda, la majoria d’elles sol·licitades pels usuaris. De fet, aquesta campanya s’ha impulsat a petició de les persones usuàries i les associacions.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image