La presidenta del Consell de Mallorca Catalina Cladera, el conseller de Drets Socials i president de l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) Javier de Juan i el batle d’Inca Virgilio Moreno han comprovat avui in situ l’evolució de les obres que la institució insular realitza a la Residència Miquel Mir d’Inca, amb l’objectiu de modernitzar les seves instal·lacions i convertir aquest centre en un recurs sociosanitari de referència a la comarca del Raiguer. A la visita també han assistit el vicepresident de l’IMAS Jaume Tortella, la directora insular d’Atenció Sociosanitària de l’IMAS Sofia Alonso, la regidora de Gent Gran Maria Antònia Pons i el regidor d’Urbanisme Andreu Caballero.

«Estam molt contents que el projecte avanci a bon ritme, i anam fent passes per aconseguir que la Residència Miquel Mir sigui una realitat i es posicioni com a centre sociosanitari de referència a la Part Forana, gràcies a la col·laboració i el treball conjunt d’Ajuntament i Consell», assenyala el batle Moreno.

Per la seva part, la presidenta Cladera destaca que «aquesta intervenció reflecteix la gran aposta del Consell per avançar en un nou model d’atenció a les persones. Serà una infraestructura sociosanitària moderna, a l’alçada de les necessitats no només del municipi, sinó també de tota la comarca del Raiguer, que garantirà una atenció més personalitzada, individualitzada i més propera a l’usuari. Aquest model és la nostra gran aposta».

«A més, és un clar exemple del tipus d’infraestructures que poden ser finançades pels fons de reactivació Next Generation, i per això és un dels projectes pels quals des del Consell hem apostat perquè sigui finançat amb els fons europeus que s’invertiran a Mallorca», ha expressat.

Es preveu que aquest centre per a persones majors estigui ja operatiu a l’inici de l’any 2023, i el pressupost previst de la reforma és de 3.691.390,94 €. El conseller Javier de Juan ha explicat que «la reforma atén a la voluntat d’estendre el nou model que vàrem iniciar a l’anterior legislatura, que es complementa amb el Servei d’Atenció Integral a Domicili (SAID) que estam implantant arreu de Mallorca, així com un exemple de coordinació i entesa entre administracions, en aquest cas l’Ajuntament d’Inca, que hi ha col·laborat des del primer moment».

L’Ajuntament d’Inca va cedir aquest centre sociosanitari a l’IMAS per un període de 50 anys a finals de la legislatura passada, i està previst que les obres finalitzin l’any 2022. Després de la reforma, comptarà amb 40 places residencials per a persones majors depenents i 25 de centre de dia. D’acord amb la filosofia del model d’Atenció Centrada en la Persona que implanta l’IMAS, cada planta comptarà amb tots els serveis necessaris (menjador, sanitaris…) perquè cada resident gaudeixi d’un entorn més íntim i propi, i tengui una relació més directa amb els seus professionals.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image