L’Ajuntament d’Inca ha presentat el projecte d’ocupació “INCA REACTIVA 2020-21”, amb el qual té previst contractar de forma temporal 133 persones desocupades entre desembre de 2020 i juliol de 2021. Aquest projecte s’emmarca dins el programa “SOIB Reactiva 2020” i pretén pal·liar els efectes que la crisi sanitària ha ocasionat en l’àmbit laboral.

“Estam molt preocupats per les xifres actuals de l’atur a la nostra ciutat i la situació que pateixen moltes persones treballadores que no han tengut l’oportunitat de fer feina els darrers mesos. Per això, hem intentat aprofitar al màxim aquest programa del SOIB per oferir llocs de feina, tot i el repte que suposa la gestió d’aquest projecte, que no té precedents per l’elevat nombre de persones que es contractaran”, destacat el regidor de Treball de l’Ajuntament d’Inca Biel Frontera.

“INCA REACTIVA 2020-21” té un pressupost de gairebé 1 milió d’euros, amb una aportació municipal de més de 43.000 euros. L’Àrea de Treball, Formació i Ocupació ha preparat un projecte a partir de l’estudi de les dades de desocupació a Inca i de les propostes de perfils professionals que han fet arribar les diferents àrees de l’Ajuntament. Aquests perfils professionals s’han distribuït entre les tres línies que donarà cobertura el projecte: joves menors de 30 anys desocupats, majors de 30 anys desocupats i majors de 30 anys desocupats de llarga durada. Així, es pretén contractar 21 joves, 60 majors de 30 anys (en dos torns de 30 persones) i 52 majors de 30 anys desocupats de llarga durada (en dos torns de 26 persones).

Entre els perfils que s’oferiran es troben els de personal de neteja, personal d’atenció al públic, personal de pintura, picapedrer i jardineria, auxiliars d’administració, consergeria, educació infantil, monitors de llar d’infants, entre d’altres. S’oferiran contractes de 4 mesos, i està previst que el primer torn comenci el mes de desembre. A partir del mes de març de 2021 s’iniciarà un segon torn de contractacions.

“Amb les tres línies d’aquest projecte volem fomentar la reactivació i la millora de l’ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, amb especial atenció als que tenen risc de precarietat laboral; donar oportunitats a persones que han perdut la feina arran de la COVID-19; i recuperar les competències professionals de persones que duen un temps llarg a l’atur. Ara més que mai, hem d’aprofitar tots els recursos que tenim al nostre abast per ajudar els qui més ho necessiten”, explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

El programa “SOIB Reactiva 2020”, en què s’emmarca el projecte de l’Ajuntament d’Inca, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020, pel fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image