El Consistori inquer apujarà en un cent per cent la seva col·laboració econòmica amb el Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació. Aquesta mesura ha estat traslladada a la gerent de l’organisme, Antònia Rosselló, durant la reunió que ha mantingut amb el Batle, Virgilio Moreno i el regidor de Transparència i representant municipal a l’ens, Biel Frontera. D’aquesta manera l’aportació d’altres anys de 10.000 euros es veurà augmentada en 5.000 euros com a part ordinària i altres 5.000 euros de manera extraordinària adreçats al projecte Mallorca amb Quios. “Es tracta d’una mesura acordada per majoria de l’Ajuntament per tal d’accentuar el nostre compromís amb la cooperació internacional, amb una mirada municipalista com la que té el Fons Mallorquí; cal solidaritzar-nos amb altres pobles que s’han vist encara més empobrits després de la crisi internacional.”, ha explicat Frontera.

FonsMallorqui

Inca, a través dels diferents programes del Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació, fa aportacions per les millores a la població de Telpaneca (Nicaragua). Aquesta localitat pertany al departament de Madriz, al nord-oest de Nicaragua. La major part de la població (entre el 70% i el 85%) viu en comunitats rurals, sense aigua potable ni corrent elèctric a ca seva, amb camins de terra que es fan intransitables durant l’època de pluges (de maig a octubre). Així, amb la cooperació dels diners dels inquers es fa incidència a les millores sobre els problemes causats per la baixa cobertura del sistema educatiu, la manca d’hàbits higiènics i sanitaris de la població escolar, l’elevada taxa de mortalitat materna i dels nadons i la dificultat d’accés a l’aigua potable. “Creiem que amb la nostra col·laboració, i així ens ho ha manifestat la batlessa de Telpaneca a la darrera reunió, els fa progressar en aspectes bàsics del dia a dia”, ha expressat Moreno.

Per altra banda, l’aportació extraordinària es destina al programa Mallorca amb Quios, una iniciativa que es va aprovar a l’assemblea del Fons del passat 18 de març. L’objectiu de l’acció és millorar en l’àmbit de l’atenció sanitària, la gestió de residus sòlids i el suport a les administracions públiques en la gestió quotidiana dels campaments d’acolliment per garantir l’equilibri entre les necessitats dels ciutadans i les dels refugiats. Per això, aquesta cooperació es realitzarà directament amb l’Ajuntament de Quios. Cal recordar que el passat més de març, una delegació del Consell de Mallorca va visitar l’illa grega per treballar conjuntament amb les administracions locals i identificar les necessitats i la millor manera de col·laborar.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image