L’Ajuntament d’Inca i l’associació AMADIBA han firmat un conveni de col·laboració per impulsar la inserció laboral entre les persones més joves. L’acte de signatura ha estat presidit pel batle Virgilio Moreno, el regidor de Participació Andreu Caballero i la presidenta de l’entitat Elvira Jiménez.

«Durant els darrers anys hem treballat de valent per aconseguir que el Casal sa Fàbrica es posicionàs com a espai de referència per als i les joves d’Inca. El nostre objectiu és oferir un servei integral i centralitzar els recursos que existeixen a la nostra ciutat per als joves. Per tant, estam molt contents de poder ampliar la nostra assistència de la mà d’AMADIBA i poder ajudar les persones usuàries del Casal en la seva inserció en el món laboral», assenyala el regidor de Participació i Joventut Andreu Caballero.

Així doncs, gràcies a aquest acord el consistori cedeix a l’associació mallorquina l’ús d’una sala de l’hostal d’entitats juvenils, ubicat en el Casal de Joves sa Fàbrica, per dur endavant el seu servei d’itineraris integrals d’inserció laboral. Aquest programa està dirigit a joves en risc d’exclusió social i amb dificultats especials d’inserció laboral, majors de 16 i menors de 30 anys, aturats, inscrits en el SOIB com a demandants de feina i beneficiaris del Sistema Nacional de Garantia Juvenil.

D’aquesta manera, AMADIBA oferirà als joves inquers informació i orientació, ajudant-los en la cerca i l’obtenció de feina. A través del dit programa, els tècnics duen a terme un procés de suport individual i acompanyament en el desenvolupament de competències personals, socials i laborals, amb la finalitat d’impulsar l’accés al mercat laboral.

AMADIBA és una entitat sense ànim de lucre, creada l’any 1995, que va néixer amb l’objectiu de donar suport a les famílies perquè les seves vides puguin continuar com la de qualsevol altra família que no tengui un fill depenent a càrrec seu. L’entitat ofereix una xarxa de serveis, diürns i residencials, de suport a persones amb discapacitat i serveis de conciliació familiar, i orientació tècnica. Així mateix, ofereixen un ampli ventall de recursos per a la societat en general, entre els quals es troba el programa d’inserció laboral.

«Som molt conscients que les entitats i associacions desenvolupen un paper molt essencial dins la nostra societat, i ofereixen serveis vitals per a la ciutadania. Per tant, el nostre objectiu és poder apropar aquests programes als ciutadans d’Inca i treballar conjuntament per poder ampliar els serveis municipals», destaca el batle d’Inca Virgilio Moreno.

De fet, de forma paral·lela, l’Ajuntament d’Inca i AMADIBA ja col·laboren des de fa anys, i el consistori cedeix a l’associació balear l’ús de dos locals ubicats al carrer del Castell de Bellver, per poder dur a terme les seves activitats a la capital del Raiguer.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image