L’Ajuntament d’Inca ha donat avui la benvinguda a les persones beneficiàries del segon torn del projecte “Inca Reactiva 2020-21”. Gràcies a aquest programa que s’inicia avui, el consistori comptarà durant els pròxims mesos amb 62 nous treballadors i treballadores que desenvoluparan la seva feina a diferents àrees municipals durant un període de quatre mesos. D’aquesta manera, amb les noves incorporacions, el projecte assoleix la contractació temporal total de 133 persones desocupades.

“Des de l’Ajuntament d’Inca hem fet un esforç important per desenvolupar aquest projecte i contribuir així a fomentar l’ocupació entre els perfils més vulnerables i que es troben en risc de precarietat laboral, i enguany especialment també entre aquelles persones que han perdut la feina arran de la COVID-19”, assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva banda, la regidora de Formació i Ocupació Alice Weber destaca que “les persones contractades en el primer torn han aportat grans qualitats i han contribuït molt positivament al funcionament de l’Ajuntament d’Inca. Amb el segon torn, volem centrar els esforços a donar oportunitats a les persones que viuen situacions més complicades, aquelles aturades durant un llarg termini i de major edat”.

Així doncs, a partir de l’estudi de la situació del mercat laboral a Inca, realitzat per l’Àrea de Treball, Formació i Ocupació, i seguint les propostes de perfils professionals que han fet arribar les àrees de l’Ajuntament, s’han determinat els diferents llocs de treball en els quals les persones seleccionades desenvoluparan les seves tasques. Pel que fa a aquest segon torn, s’ha posat el focus en les persones majors de 30 anys en atur de curta i llarga durada.

A més a més, enguany s’ha facilitat l’accés al procés de selecció a totes aquelles persones que, malgrat tenir el nivell de català exigit, no disposaven del certificat acreditatiu. Per això, s’ha realitzat un examen de nivell per tal que les persones interessades poguessin demostrar els coneixements d’idioma necessaris per desenvolupar les seves funcions en l’Administració pública.

En concret, s’han incorporat 3 joves, 27 majors de trenta anys i 32 en una situació d’atur de llarga durada, persones totes elles afectades directament per l’actual crisi econòmica. Entre els perfils que es cobreixen amb aquest nou personal contractat es troben els de neteja, atenció al públic, pintura, picapedrer i jardineria, auxiliars d’administració, consergeria, educació infantil, monitors de llar d’infants, entre d’altres.

El programa SOIB Reactiva 2020, en què s’emmarca el projecte de l’Ajuntament d’Inca, està promogut pel SOIB i cofinançat pel Fons Social Europeu en el marc dels Programes Operatius d’Ocupació Juvenil i Regional 2014-2020 pel Fons de l’Estat a través de Conferència Sectorial i pel Fons per afavorir l’Impuls del Turisme Sostenible (ITS).

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image