Per tercer any, la piscina del Poliesportiu Mateu Cañellas serà la seu del servei de Bilbliopiscina. Es tracta d’un servei de préstec temporal de llibres, sobre tot adreçat al públic infantil que visita les instal·lacions municipals. El Batle, Virgilio Moreno, la tinent batle de Cultura, Alice Weber, el tinent batle d’Esports, Sebastià Oriol, el regidor de Formació, Biel Frontera i el regidor de Joventut, Andreu Caballero, han estat els encarregats de donar el sus, coincidint amb l’inici del servei d’Esportiueig de servei municipal d’esports. Per aquesta nova edició la Bibliopiscina tendrà una durada de 2 mesos; d’aquesta manera es podrà gaudir de la lectura fins a l’inici del curs escolar. «Donada la bona resposta de la gent a les passades edicions, hem considerat fer un esforç, ja que consideram important que des de les institucions públiques hi hagi una promoció activa i constant de la lectura, sobretot entre els nins i nines», ha comentat Weber.

La bibliopiscina tendrà la presència de monitors que fomentaran la participació dels usuaris amb activitats ludoeducatives i de dinamització a l’espai del servei. També s’ocuparan de posar en marxa tallers de dibuix o contacontes. Aquesta feina serà possible gràcies a la participació dels alumnes dels projectes mixts d’ocupació i formació «Inca Innova» i «Inca en Ruta» del Centre de Formació d’Inca. «Aquesta feina serà una experiència més dins el procés formatiu dels joves i es donarà un servei molt interessant per nins i joves que gaudeixen de les instal·lacions del poliesportiu municipal durant l’estiu», ha dit Frontera. Cal recordar que ambdós projectes d’ocupació i formació estan adreçats a persones menors de 30 anys inscrits al Sistema Nacional de Garantia Juvenil, que compta amb la participació del SOIB i el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació d’Espanya – SEPE -, el Fons Social Europeu – FSE – i l’Ajuntament d’Inca.

Per altra banda, els alumnes d’aquests projectes mixts d’ocupació i formació realitzaran tasques de suport de socorrisme i vigilància a les dues piscines del Poliesportiu Mateu Cañellas. «Gràcies a aquesta iniciativa, durant els mesos d’estiu tendrem un reforç important; fet que suposa una millora del servei que donam als ciutadans», ha esmentat Oriol. A més, també es donarà un suport actiu als moments de major afluència a les instal·lacions, que sol coincidir amb el cap de setmana.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image