L’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa un projecte per a la renovació de l’enllumenat públic de la Gran Via de Colom, amb la finalitat de millorar el servei i aconseguir una millor eficiència energètica. Aquesta important actuació, que permetrà augmentar la il·luminació de la zona, suposarà una inversió total de 255.917,75 € (IVA inclòs) i serà desenvolupada per l’empresa Melchor Mascaró.

«Aquesta acció és imprescindible i molt necessària, ja que la instal·lació elèctrica de la Gran Via de Colom es troba actualment en molt males condicions. La renovació de l’enllumenat ens permetrà també incrementar la il·luminació a la zona i reduir la despesa apostant per l’eficiència energètica», explica el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Així doncs, aquests dies han començat ja les tasques per renovar i millorar l’enllumenat públic de la Gran Via de Colom, amb la finalitat d’aconseguir incrementar la il·luminació dels vials per tal d’augmentar la seguretat tant en el trànsit de vianants com de vehicles. En aquest sentit, cal destacar que actualment el cablejat està molt deteriorat i que es produeixen constants avaries, que suposen un perill per als ciutadans. Per això, s’ha considerat necessària la instal·lació de noves canalitzacions i nous conductors pel seu interior.

D’altra banda, s’aplicaran mesures per regular l’estalvi energètic i millorar l’eficiència, com per exemple la limitació de la resplendor lluminosa nocturna i reducció de la llum molesta a certes hores de la nit. Aquestes regulacions faran que hi hagi una disminució en el nivell d’il·luminació mitjançant l’entrada en funcionament del sistema de temporització dels nivells de brillantor incorporats en cada processador de gestió de les lluminàries.

De forma paral·lela, es renovarà el paviment asfàltic de les zones afectades per les obres i es millorarà la senyalització viària de la Gran Via de Colom. Es preveu també la instal·lació de dispositius reductors de velocitat per millorar el trànsit rodat i evitar que la gent circuli a una velocitat excessiva, la qual cosa provoca molèsties als veïnats.

Per poder desenvolupar el projecte s’hauran de tancar al trànsit alguns trams de la Gran Via de Colom. No obstant això, per evitar les mínimes molèsties possibles als veïnats i facilitar la sortida de vehicles, la Policia Local d’Inca habilitarà vies alternatives. El termini previst per executar aquesta reforma és de quatre mesos i, a més de a la Gran Via de Colom, es realitzaran actuacions a la plaça de la Llibertat i a la rotonda de Jaume I.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image