L’Ajuntament d’Inca ha acordat que mantindrà derogada l’Ordenança fiscal reguladora de les taxes municipals per l’ocupació de sòl públic. D’aquesta manera, durant el pròxim 2022 els bars, les cafeteries i els restaurants no hauran de pagar per instal·lar les seves terrasses. Tampoc hauran d’abonar aquesta taxa els quioscos, els taxis i les atraccions de fires.

“L’objectiu d’aquesta mesura, i totes les que hem anat adoptat, és ajudar el teixit econòmic i productiu de la nostra ciutat, i que pugui recuperar-se tan aviat com sigui possible, després d’uns mesos molt complicats a causa de la pandèmia. Des del primer moment, hem fet un esforç per posar en marxa accions àgils i eficients que ajudin directament a pal·liar els efectes de la crisi”, explica el batle d’Inca Virgilio Moreno. En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament d’Inca va aprovar, el passat mes d’abril de 2020, la derogació de l’Ordenança fiscal de la taxa per ocupació de via pública. Per tant, durant els 2020 només es liquidà el període de l’1 de gener al 13 de març als autònoms i empresaris. Així doncs, els bars, les cafeteries, els restaurants i els quioscos tampoc han abonat aquesta taxa durant 2021, així com tampoc ho faran durant 2022.

D’altra banda, les atraccions de fires, que han estat també un dels sectors més afectats per la crisi de la COVID-19, enguany tampoc hauran de pagar la taxa per poder muntar durant les Fires i el Dijous Bo. Així mateix, s’ha acordat que el pròxim 2022 el rebut tampoc es passarà a cobrament.

Aquesta acció s’emmarca en el pla “Reiniciam Inca”, impulsat amb la finalitat de reactivar l’activitat econòmica i social del municipi, i contribuir a pal·liar els efectes derivats de la COVID.19. A més d’aquesta ajuda a petits empresaris i autònoms, l’Ajuntament d’Inca ha posat en marxa importants mesures fiscals per tal de suspendre i flexibilitzar el cobrament de taxes i tributs municipals. També està previst el llançament de cinc noves línies d’ajudes i subvencions durant el 2022, dirigides a restauradors, comerciants i empresaris.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image