El Consistori inquer ha obert un procés participatiu amb què pretén que els inquers i les inqueres puguin opinar sobre com les agradaria que sigui la plaça de Mallorca. Aquest procés va paral·lel al concurs d’idees a escala d’avantprojecte per a la reforma i millora del citat espai públic. “La intenció és que tothom pugui expressar el tipus de zona que creuen més convenient, i per això ens poden adreçar tots els comentaris a placamallorca@incaciutat.com perquè des de l’àrea d’Urbanisme ho puguin processar i fer-ho arribar als professionals interessats”, ha explicat Virgilio Moreno, batle d’Inca, durant la presentació pública.

Placa Mallorca participacio

La ciutadania tendrà la possibilitat de participar en dues parts del procés a la plaça Mallorca. Durant els pròxims dos mesos es podran aportar idees; des de finals del mes d’octubre s’exposaran els projectes participants i la gent podrà emetre una votació sobre el millor. Paral·lelament a aquest darrer pas, s’obrirà un procés de votació digital a través de la web municipal. “L’objectiu bàsic és la participació, hem d’aconseguir una plaça per a tothom”, ha dit Moreno. Per tot això, s’ha començat instal·lant unes plaques a tota la plaça de Mallorca per convocar als veïns a participar de tot.

Cal recordar que el passat 9 de juliol, es va publicar en el BOIB l’anunci de contractació pública de l’avantprojecte per a la reforma i millora. Actualment s’està en el procés de 20 dies on els professionals interessats poden demanar informació complementària a l’àrea d’Urbanisme. A més es disposen de 90 dies per a presentar les propostes. “A hores d’ara ja s’han posat en contacte amb l’Ajuntament diversos professionals per la sol·licitud de qüestions tècniques, mentre es va actualitzant tot a la web incaciutat.com/plazamallorca”, ha declarat Moreno. A part de la viabilitat tècnica i econòmica, entre altres peticions, l’Ajuntament demana propostes de material ecològic i de baix manteniment, mesures d’estalvi energètic o el disseny de zones enjardinades i amb ombres.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image