L’Ajuntament d’Inca i la Fundació Es Garrover treballen de la mà per oferir noves oportunitats i donar resposta residencial a les persones amb trastorn de salut mental. Així doncs, el pròxim dilluns, 19 d’abril, ja entren a viure dues persones usuàries de l’associació inquera en l’habitatge de titularitat municipal cedit pel consistori de la capital del Raiguer.

«En moments en què és molt complicat per a tothom accedir a un habitatge, ho és especialment més per als col·lectius més vulnerables, com les persones amb trastorn de salut mental. Per aquest motiu, des de l’Ajuntament treballam amb l’Associació Es Garrover per oferir noves oportunitats per accedir a un habitatge als seus usuaris i fomentar la seva integració», assenyala el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

En aquest sentit, cal recordar que l’Ajuntament va cedir de forma gratuïta i temporal un domicili de titularitat municipal a l’entitat, que en tan sols uns mesos l’ha rehabilitat i posat a punt per acollir dues persones que, d’una altra manera, no podrien accedir a un habitatge. «Aquesta iniciativa té un objectiu socioeducatiu d’orientació i suport, dirigit a millorar l’autonomia personal i la vida independent. Per tant, es tracta d’una cessió gratuïta i temporal de l’habitatge, de manera que facilitam l’emancipació d’aquestes persones per tal que arribin a ser autònomes i trobin un habitatge al qual puguin accedir independentment», detalla el gerent de la Fundació Es Garrover, Pere Quetglas.

La Fundació Es Garrover és una entitat sense ànim de lucre constituïda l’any 2005, que treballa per a la recuperació i la inserció social i laboral de persones amb trastorn mental. L’entitat va atendre l’any 2020 un total de 200 persones, de les quals 31 varen ser usuàries del programa de suport a l’habitatge.

L’associació compta amb un equip integrat per més de trenta professionals especialistes en psicologia, educació social i treball social, així com amb personal de suport, que treballen per oferir noves oportunitats a persones amb trastorn de salut mental i, en aquest cas, oferir-los un habitatge per millorar l’autonomia personal i la vida independent.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image