Després de l’anunci per part de la Conselleria de Mobilitat de la posada en marxa d’horaris especials al matí pels treballadors de la planta hotelera del nord de Mallorca, l’Ajuntament i la plataforma d’usuaris d’Inca, s’ha reunit per posar-ho tot en comú. D’aquesta trobada s’ha mostrat la satisfacció per ambdues parts i s’ha acordat fer una campanya informativa tant de les noves freqüències com de les tarifes més adequades pels treballadors. “Si bé estam molt satisfets per la celeritat i el compromís de l’Ajuntament d’Inca, veiem necessari que les empreses concessionàries vegin rendible aquests horaris, no tan sols pel que queda de temporada sinó que en donin continuïtat”, ha expressat Rafel Martorell, portaveu de la plataforma. A més, s’ha demanat la implicació dels empresaris amb establiments hotelers a la zona afectada.

Reunio_autobus

Per part de l’Ajuntament, el Batle, Virgilio Moreno, ha subratllat la importància que el transport públic estigui al servei de les necessitats del ciutadà. En aquest sentit, s’ha coincidit per ambdues parts que l’estudi de resultats al que es va comprometre la Conselleria de Mobilitat pot no donar resultats concloents, donat que la temporada està avançada. Es pensa que un mostreig de maig a octubre pot donar unes dades més fidedignes, donat que ara mateix els treballadors ja han cercat transports alternatius.

Així mateix, el Consistori ha anunciat que la pròxima setmana una oficina mòbil del Consorci de Transports de Mallorca acudirà dos dies en horari de 17 a 20 hores per tal de poder expedir targetes TIB i targetes T40. Aquesta modalitat de pagament, segons els estudis del Consorci, és la que té un preu més competitiu pels treballadors de la zona nord. “La mesura per la setmana que ve és de caràcter transitori, donat que ben aviat es disposarà d’una oficina permanent a l’antic magatzem de l’estació del tren”, ha explicat Moreno. Els assistents a la reunió han coincidit que s’ha de trobar un sistema de transport públic que sigui sostenible per tots els actors que hi intervenen.

Compartir

ACTUALIDAD

Agenda

Otros

Newsletter Image