El carrer Muntanera engalanat ha servit d’escenari per a la presentació de les pròximes festes patronals de Sant Abdon i Sant Senen a Inca. L’acte, encapcelat pel Batle, Virgilio Moreno i el regidor de Participació Ciutadana, Toni Peña, ha comptat amb la presència de membres del Consistori i representants de les associacions i organitzacions de la ciutat. “Aquestes celebracions estan pensades per a tothom, volem a la gent al carrer i per això, que millor que fer la presentació enmig del carrer com si fos un sopar a la fresca, un dels actes més participats i que fa poble”, ha explicat Peña.

FestesInca01

Els actes començaran el pròxim 21 de juliol amb la Festa del Sus amb Diabéticas Aceleradas. Aquest acte, es tracta d’una celebració que es va posar en marxa l’any passat i que vol ser el tret de sortida a 9 dies de festes a Inca. “Creiem que seran unes festivitats concentrades, però que tots podran trobar alguna activitat a la qual participar”, ha comentat Peña. Els més petits tendran un protagonisme especial durant aquests dies, des de l’Ajuntament s’ha editat un programa a part que, sota el títol “Festestes d’Inca”, recollirà totes les activitats infantils. “Creiem important que els inquers, des de petits, se sentin les festes patronals com a seves perquè és una manera de fer poble i que la gent participi de la seva ciutat”, ha declarat Moreno.

El divendres 22 de juliol tendrà lloc el tradicional Sopar a la Fresca i el concurs de decoració de cartells. Aquest mateix dia hi haurà la berbena Ye yé, on actuaran els mítics Xilvars. La música serà, també present amb la XXX Trobada de Balls Ciutat d’Inca – Memorial Joan Ferrer, la Festa revival Amics del Shadow, el concert de Los Suaves, el Meeting Hip Hop o el concert d’Izal entre d’altres. Però també hi haurà esport en cites tan importants com la recuperació de la cursa “Milla Urbana Ciutat d’Inca – Mateu Cañellas”, la tradicional cursa ciclista Pere Bestard o el partit del CE Cosntància. “És difícil per a mi destacar un acte sobre els altres, crec que les festes patronals s’han de viure i a més del que ja s’ha destacat subratllar que tendrem teatre, truc, jocs tradicionals, ball, cinema, una trobada de batukades i moltes coses que podran consultar al programa que estarà disponible a l’edifici consistorial”, ha dit Peña. A més, el responsable de Participació Ciutadana, ha demanat que els visquin les celebracions amb moderació i respecte.

Compartir

ACTUALIDAD

AGENDA