La Unitat Preventiva de la Policia Local d’Inca ha registrat 284 denúncies per infraccions administratives relacionades amb la Llei de seguretat ciutadana durant el 2015. Aquesta xifra és un 30 per cent més baixa que l’any 2014. “Cal tenir en compte que l’abril de 205 va entrar en vigor la nova legislació, que en un mateix individu aglutina totes les que té, i se sanciona per la de major quantia; per tot això hi ha variació de xifres, però no de pressió”, ha declarat el cap de Policia Pep Cañete, qui ha estat acompanyat durant la presentació pel batle Virgilio Moreno, la regidora de Policia Antonia Triguero i el cap de la Unitat Preventiva Miquel Llabrés. En aquest sentit, de la Policia Local s’ha recordat que Inca es troba en la zona moderada-baixa respecte a altres ciutats similars en nombre de població.

PoliciaLocal

Per altra banda, s’ha destacat la gran coordinació amb la Guàrdia Civil amb referència a la prevenció i actuació contra els delictes que afecten la Llei de seguretat ciutadana. Pel que fa a les xifres sobre el total d’infraccions, gairebé un 90 per cent són relatives a la marihuana. “El tipus d’infractor és molt variat; a pesar de les percepcions que puguin ser joves, les edats van dels 16 als 60 anys”, ha declarat Llabrés. Des de la Policia Local també s’ha destacat la tasca contínua de coordinació de la Unitat Preventiva amb el policia tutor pel que fa a tasques a zones de centres escolars i places públiques. “En aquest sentit ha disminuït notablement la xifra de joves l’any 2015”, ha afirmat l’oficial Llabrés.

Cal destacar que la Unitat Preventiva fou creada l’any 2012 amb l’objectiu de passar de treballar només de manera reactiva a actuar amb treballs programats. “La valoració de la tasca, en general, ha estat molt bona; malgrat tot, no baixem la guàrdia en el dia a dia a la ciutat”, ha esmentat Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image