L’Ajuntament d’Inca ha presentat avui una nova edició del programa “Setembre a Inca: la cultura al carrer”, que omplirà un any més les places de la ciutat de música, poesia, màgia i dansa durant aquest mes. “Volem que la cultura sigui accessible a tothom, i per això és important fer-la present dins l’espai públic. Aquest setembre tornam a tenir el cicle de cultura al carrer, amb una edició que amplia espais, temàtiques i programació”, ha explicat la delegada de cultura Alice Weber.

Així, cada divendres del mes de setembre hi haurà un espectacle a peu de carrer i accessible per a tothom. El cicle comença el pròxim divendres 1 de setembre a les 21.30 hores amb la projecció de cinema Yuku i la flor de l’Himal·làia a la plaça del Blanquer. El film és una al·legoria de l’autosuperació o la superació personal a través dels personatges que viuen una aventura en un entorn de natura ple d’obstacles.

Després, divendres 8  de setembre, la plaça de l’Orgue acollirà un espectacle de circ/teatre amb el títol d’Aürt a les 20 hores. En el transcurs d’aquest espectacle fantàstic, la lògica racional es veu alterada gràcies a la imaginació, la il·lusió i els somnis. Divendres 15 de setembre serà el torn del teatre infantil Pirates i tresors amb valors, que s’interpretarà també a la plaça de l’Orgue a les 20 h. Aquesta proposta de fantasia educarà els nins i les nines en bons valors sobre l’amistat i el respecte no només envers la resta de persones, sinó també cap al medi ambient.

Seguidament, divendres 22 de setembre hi haurà dues actuacions. En primer lloc, a les 19.30 hores la plaça de l’Aigua acollirà l’espectacle musicoteatral infantil La bruixa Ma-Maduixa, un concert didàctic teatralitzat i participatiu que demostrarà a l’espectador que és possible superar les pors. Més tard, la plaça del Blanquer serà l’escenari d’una actuació musical de jazz a càrrec de Masé Jara Trio a les 21 hores.

Ja per acabar, enguany es tancarà el cicle el divendres 29 de setembre amb un espectacle de màgia per part del Màgic Cloquell a la plaça de l’Orgue a les 20 h. La màgia de Cloquell és una reivindicació dels jocs de mans com a art escènic dins l’àmbit teatral, ja que sovint s’ha considerat com un art menor. A més, l’espectacle integra amb objectius divulgatius la literatura dels autors mallorquins amb el recital de poemes i llibres com “Lo pi de Formentor” o “La sala de les nines” de Llorenç Villalonga.

“Com duim fent sempre, des de l’Ajuntament d’Inca continuam apostant per la cultura i ho feim amb una nova proposta de cultura al carrer per aquest mes de setembre. Pretenem revitalitzar espais públics com són totes les places que acolliran aquestes enriquidores propostes artístiques, i fer-ho a través de la participació ciutadana en els actes culturals al llarg de tot l’any, per convertir així la cultura en un aspecte diferencial de la nostra ciuta”, ha assenyalat el batle Virgilio Moreno.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image