L’Ajuntament d’Inca celebra, un any més, les Jornades d’Estudis Locals, que arriben a la seva XXIII edició. De fet, es tracta de les jornades més antigues de la Part Forana i les que han duit a terme més edicions. “Les Jornades d’Estudis Locals són essencials per conèixer i impulsar la història de la nostra ciutat. A més a més, gràcies a la seva digitalització podem promocionar tots els estudis que es presenten arreu del món”, assenyala el batle d’Inca Virgilio Moreno.

Per la seva part, la regidora de Cultura Alice Weber destaca que “les JEL, a més de ser senya d’identitat i d’orgull inquer, esdevenen ambaixadores de la nostra ciutat, la qual cosa es demostra amb les més de 220.000 descàrregues dels seus articles i publicacions, arreu de tot el món”. Enguany, com a novetat, es podran veure en temps real pel canal de YouTube d’Inca Cultura.

D’aquesta manera, divendres 25 de novembre, es donarà el sus a les XXIII Jornades d’Estudis Locals amb la ponència inaugural del doctor en Història per la Universitat de Barcelona Manel García Gargallo. El ponent és investigador i escriptor especialitzat en història de l’esport. De fet, la conferència duu per títol “Els primers anys del Club Esportiu Constància. Context històric, panorama esportiu i rellevància social a Mallorca”.

Dissabte 26 de novembre, de 9 a 13:30 hores, es presentaran un total de denou comunicacions, agrupades en tres blocs temàtics. Així doncs, aquestes versen sobre geografia i història (dividides en dues parts, I i II), i música i art. Els seus autors són des de professors de la universitat, doctors i llicenciats fins a persones interessades pel coneixement de temes relacionats amb Inca.

Finalment, cal destacar que cada any es publica una versió en paper de les comunicacions, que es presenta el dia de Sant Jordi. D’altra banda, es publiquen també digitalment a través de la Biblioteca Digital de les Illes Balears, i qualsevol investigador pot consultar cada un dels més de 300 estudis presentats a les Jornades d’Estudis Locals d’Inca.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image