L’Ajuntament d’Inca ha renovat la seva flota de vehicles municipals amb cinc noves furgonetes i un nou turisme 100 % elèctrics. Aquesta contractació s’ha realitzat en el marc de la licitació conjunta promoguda per la FELIB, per impulsar la mobilitat sostenible amb la subvenció de l’impost de turisme sostenible entre els consistoris que formen part de la xarxa d’aigües públiques de Mallorca.

En aquest sentit, cal explicar que els ajuntaments varen demanar la intervenció de la FELIB d’acord amb l’envergadura i el cost del projecte, per tal que la contractació es pogués dur a terme a través de la seva central de compres i s’aconseguís així una rebaixa econòmica important.

Així doncs, actualment la brigada municipal disposa d’un total de sis nous vehicles elèctrics per desplaçar-se, així com de nous punts de recàrrega a la nau del polígon, els quals també s’han contractat en el marc d’aquesta iniciativa. «És important anar fent passes per impulsar l’eficiència enèrgica i substituir els vehicles que habitualment tenen trajectes més curts i contaminants», assenyala el regidor  de Transició Energètica Gori Ferrà.

Per la seva part,  el batle d’Inca Virgilio Moreno explica que «com a institució pública hem de fomentar la mobilitat sostenible i impulsar l’ús de vehicles més eficients i ecològics per tal de conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic. Hem de predicar amb l’exemple i entre tots i totes aconseguir lluitar contra la contaminació».

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image