La delegació d’UNRWA a les Illes Balears i l’Ajuntament d’Inca han inaugurat avui a Inca un mural sobre les dones refugiades de Palestina a Cisjordania. L’obra de gran format representa una il·lustració del còmic Halima. Derribando muros. Historietas de mujeres valientes en Cisjordania de Susanna Martín, realitzada per l’artista Carolina Adán Caro.
Així doncs, la finalitat d’aquesta iniciativa d’UNRWA, que compta amb el suport del consistori de la capital del Raiguer i la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears, és sensibilitzar la ciutadania en general. Per això, el mural mostra les protagonistes del còmic, Halima Muna, Nawal, Aya i Dunia, com a símbol de fortalesa, resistència i saviesa.
La igualtat de gènere de les dones i nines refugiades de Palestina és part de la missió de l’Agència de Nacions Unides per a la població refugiada de Palestina. Per tant, aquesta acció forma part del projecte d’educació per a la ciutadania global «Igualtat de gènere, DDHH i desenvolupament sostenible des de les dones refugiades de Palestina, i expressions artístiques diverses a Mallorca i Eivissa», amb el suport financer de la Direcció General de Cooperació del Govern de les Illes Balears.
D’aquesta manera, com que es tracta d’una acció oberta al públic, gratuïta i accessible per a totes les edats, l’abast és màxim. En concret, l’objectiu és vincular les persones que observin el mural amb la defensa dels drets humans de la població refugiada, així com de la igualtat de gènere (ODS5) de les dones i nines refugiades de Palestina, a través d’un missatge visualment atractiu i transformador.
De forma paral·lela, el Casal de Joves sa Fàbrica acollirà demà dijous un seminari de sensibilització sobre dones refugiades de Palestina a Cisjordania utilitzant la narrativa gràfica i audiovisual. Aquesta activitat tendrà una durada aproximada de 3 hores, durant les quals s’explicarà de manera clara els temes a tractar, i es presentarà el nou còmic sobre dones refugiades de Cisjordània, tot deixant així mateix un espai per al debat i l’intercanvi d’idees entre les persones assistents.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image