El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons i i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, acompanyats pel director general de Mobilitat i Transports, Jaume Mateu, han presentat avui les obres de reforma de la terminal d’autobusos ubicada a l’Avinguda des tren i que es començaran aquesta propera setmana.

Marc Pons ha explicat que l’obra de millora de l’estació forma part de les actuacions que inclou el nou sistema de transport per carretera que estarà operatiu a partir del proper mes de gener. El conseller ha destacat, així, que aquesta actuació “transcendeix l’àmbit d’Inca” perquè “forma part de la transformació integral del transport de l’illa de Mallorca”. En aquest sentit, ha detallat que Inca serà port d’entrada a la Serra de Tramuntana perquè allà hi confluiran totes les línies de la zona i el “hub” de distribució de línies a tot el Raiguer.

En la mateixa línia, el batle d’Inca ha assegurat que “avui és un dia important per a la nostra ciutat. Amb aquestes obres de remodelació de l’estació d’autobusos, Inca es convertirà en el centre de referència del transport públic al Raiguer. D’aquesta manera, continuam donant passes per millorar serveis a tots els inquers i inqueres”.

Les principals actuacions previstes són, entre d’altres, la reparació del paviment exterior, la millora de l’enllumenat de l’estació amb projectors a les dàrsenes i amb la instal·lació a l’exterior de columnes d’acer galvanitzat per al suport de leds. També es repararà la volada a més de la renovació del material urbà. D’altra banda, també s’intervindrà en l’antic magatzem per tal d’ubicar allà una oficina i espai pels conductors, mantenint l’actual servei d’informació a l’usuari del TIB.

L’obra, promoguda per la nova concessionària del servei d’autobús de la zona nord, el Grupo Ruiz, té un import d’adjudicació de 133.629, 87 euros, (IVA exclòs) i està previst que es conclogui a finals de gener.

Amb la posada en marxa de les noves concessions d’autobús el mes de gener, l’estació d’autobusos d’Inca es convertirà en la capçalera del transport públic de la zona del Raiguer. Serà l’estació de referència del municipi i d’intercanvi modal de la comarca (tren-cotxe-bus) i afavorirà els accessos a la Serra de Tramuntana i al nord de l’illa en bus interurbà.

L’estació serà un nexe per connectar amb el municipis de la zona i del trànsit dels autobusos procedents de nuclis turístics del nord de Mallorca, especialment en la temporada alta.

Les línies previstes que tindran aturada en la renovada estació, quan entrin en funcionament les noves concessions a partir de gener, seran les línies:
304 Inca-Palma (passa per Sencelles i Santa Eugènia)
311 Mancor de la Vall -Inca-Muro (passa per Biniamar)
312 Lluc-Inca-Muro (passa per Selva, Caimari i Moscari)
314 Campanet-Búger-Inca
316 Can Picafort-Inca (passa per Llubí i Santa Margalida),
315 Sa Pobla-Badia d’Alcúdia-Inca (només en funcionament durant la temporada d’estiu)

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image