El conseller de Mobilitat i Habitatge Josep Marí, juntament amb el batle d’Inca Virgilio Moreno, i acompanyats pel director general de Mobilitat i Transports Jaume Mateu i el gerent d’SFM Mateu Capellà, han presentat avui el projecte de construcció del nou baixador ferroviari d’Inca, que estarà situat en la rodalia de l’Hospital Comarca. Amb aquest baixador, Inca comptarà així amb dos punts d’accés al tren: l’estació, i ara aquest baixador.

Segons ha explicat el conseller, la construcció d’aquest baixador té un doble objectiu; d’una banda, afavorir l’accés a l’Hospital Comarcal d’Inca dels residents als municipis de la comarca facilitant-los el desplaçament al centre hospitalari amb tren, i de l’altra, dona també facilitats als veïnats i veïnades d’Inca que resideixen a les zones més properes a la ronda, perquè així tendran un accés al tren més a prop de casa seva que l’estació.

El conseller ha destacat també que el baixador estarà situat just devora l’aturada d’autobusos Inca-Llevant, que connecta Inca amb la majoria de municipis i nuclis costaners de la zona.

Cal recordar que per l’aturada de bus passen sis línies que, entre d’altres, permeten connexions amb Pollença i el Port de Pollença, Alcúdia, Port d’Alcúdia i Platja de Muro; Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Lloseta, Biniamar, Mancor, Búger; Campanet, Caimari, Selva i Lluc, i també Llubí i Santa Margalida.

Per tant, amb aquesta infraestructura es reforça la idea d’intermodalitat en l’ús del transport públic, combinant trajectes bus-tren”, ha afirmat el conseller.

Cal ressaltar també que la nova infraestructura està ubicada devora les instal·lacions esportives del CE Constància i de La Salle, de manera que facilitarà el transport no just als usuaris de l’Hospital i veïns de la zona de la ronda, sinó també als d’aquestes infraestructures esportives i públic.

Aquest projecte confirma la nostra aposta per la mobilitat urbana. Quan estigui construït el nou eix cívic fins a l’Hospital, els ciutadans podran accedir fàcilment i en pocs minuts des del nou baixador fins a les instal·lacions sanitàries. A més a més, facilitarà la connectivitat entre el barri de Crist Rei i aquesta zona esportiva i de serveis”, ha destacat el batle Moreno.

El projecte:

El projecte està configurat com una proposta arquitectònica i urbana que no només vol facilitar l’ús del transport públic, sinó que és coherent amb l’estratègia de reconversió territorial impulsada pel planejament per a la façana d’Inca de l’Ajuntament i ha estat elaborat sota estrictes criteris d’accessibilitat, funcionalitat, seguretat i eficiència.

El baixador està ubicat entre les instal·lacions esportives del CE Constància i La Salle, i disposarà de dues andanes, de 85 metres de longitud i 4 d’ample. Es tracta d’un conjunt arquitectònic funcional, eficient i totalment accessible, cobert amb una marquesina de protecció sobre andanes.

Comptarà així mateix amb un pas inferior entre andanes (de 9,30 metres) també cobert i que compleix igualment tots els criteris d’accessibilitat vigents.

La nova infraestructura inclou dues entrades accessibles per als vianants, una per a les persones usuàries de l’Hospital Comarcal (per entrar o sortir al baixador per la part de dalt) i una altra de secundària per als vianants que hi accedeixin des de la carretera Palma-Alcúdia (per la part de baix). El projecte preveu un aparcament de 25 places en dos espais.

Cal recordar que el Consell de Mallorca té previst executar un eix cívic d’accés a l’Hospital d’Inca molt a prop del nou baixador (just creuant el carrer), de manera que es facilitarà l’accés a l’Hospital dels usuaris del tren.

La redacció d’aquest projecte va ser adjudicada en el seu moment a l’empresa SMART2, per un import de 30.500 € (IVA exclòs).

Calendari:

Una vegada que es compleixin els terminis administratius previs, s’espera que durant l’estiu pugui obrir-se la licitació de les obres, que comptaran amb un pressupost base de 2.576.522 euros (sense IVA), 3.117.592 euros (amb IVA).

La previsió és que les obres s’adjudiquin després de l’estiu per començar a construir entre finals d’enguany i principi de 2022. El termini d’execució de l’obra és de set mesos.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image