La Secretaria Permanent de la Iniciativa Ciutats Amigues de la Infància, conformada per representants del Ministeri de Joventut i Infància, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Institut Universitari de Necessitats i Drets de la Infància i l’Adolescència (IUNDIA) i UNICEF Espanya, ha acordat renovar el reconeixement a l’Ajuntament d’Inca com a Ciutat Amiga de la Infància, en la reunió celebrada el 27 de novembre de 2023 en el marc de la Convocatòria de Reconeixements 2023.

«En nom d’UNICEF Espanya i dels membres de la Secretaria Permanent de Ciutats Amigues de la Infància, desitjam traslladar-los nostra més cordial enhorabona per la renovació d’aquest reconeixement, agraint el treball i el compromís que al llarg dels anys ha mostrat el seu govern local pel compliment dels drets dels nens, nenes i adolescents», detallen des de l’organització.

«La renovació del segell “Ciutat Amiga de la Infància” suposa un agraïment a la feina realitzada al llarg dels darrers anys per impulsar i promoure la participació activa dels infants i joves en el dia a dia del municipi», assenyala la regidora d’Educació Helena Cayetano.

En aquest sentit, el batle d’Inca Virgilio Moreno destaca que «estam molt contents de rebre, de nou, aquest reconeixement. Fer polítiques per als infants és beneficiós per al conjunt de la ciutat, perquè la fa més amable i inclusiva».

Així doncs, posa en valor l’esforç i la tasca realitzada pel consistori de la capital del Raiguer, en aliança amb altres actors, i especialment amb els seus destinataris, els infants, per protegir i garantir el compliment dels seus drets, i liderar un procés continu d’implementació estratègica de mesures, en qualsevol circumstància, que tenen un impacte tangible en el seu benestar.

Ser part de la xarxa de Ciutats Amigues de la Infància implica compartir una mateixa visió: que tot nin, nina i adolescent pugui desenvolupar-se plenament a les seves ciutats i comunitats, perquè el progrés de la infància és el progrés de tots. És una inversió en la infància que té un impacte positiu, present i futur, transformador de la realitat de la infància i de tota la societat.

Finalment, cal destacar que, durant la darrera sessió ordinària del Ple municipal d’octubre, l’Ajuntament d’Inca va aprovar el Pla Local d’Infància i Adolescència 2023, amb la finalitat de donar continuïtat i coherència al treball realitzat fins al moment. L’objectiu d’aquest nou document és, en primer lloc, fomentar la participació activa de nins, nines i adolescents, impulsant aliances entre els diferents actors relacionats amb la infància en l’àmbit municipal.

D’altra banda, es busca dissenyar i implementar polítiques públiques eficaces que millorin el benestar dels nins, les nines i els adolescents, transformant Inca en un entorn propici per al seu desenvolupament integral. A partir d’unes línies audiovisuals, es defineixen les prioritats i es plantegen diferents actuacions que s’han de desenvolupar en molts d’àmbits, així com els eixos transversals que engloben les iniciatives que afecten diferents sectors o departaments.

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image