Avui s’ha posat la primera pedra d’aquest projecte, que té un valor estimat de 687.676,22 € euros (IVA exclòs).

El conseller de Mobilitat i Habitatge Marc Pons i el batle d’Inca Virgilio Moreno han presidit avui l’acte de posada de la primera pedra de les obres de la cotxera-taller que s’ubicarà a Inca per donar servei a part de la flota d’autobusos de les noves concessions de transport públic per carretera. A l’acte han assistit també el director general de Mobilitat i Transport Terrestre Jaume Mateu, el gerent del Consorci de Transports de Mallorca (CTM) Maarten Johannes Van Bemmelen, la segona tinenta de batle de l’Ajuntament d’Inca Alice Weber, el regidor d’Urbanisme Andreu Caballero i el president del Grup Ruiz Gregorio Ruiz.

“Avui és un dia important per a la nostra ciutat. I ho és perquè sempre que una empresa aposta per Inca per desenvolupar el seu projecte empresarial suposa un autèntic impuls a l’economia del municipi. A més a més, pel que fa a Inca i la seva comarca, suposarà unes millores importantíssimes en connectivitat i convertirà la ciutat en un lloc de referència a la Part Forana”, assenyala el batle Moreno.

L’obra ubicada al polígon industrial d’Inca inclou la construcció d’una cotxera amb capacitat per allotjar quinze autobusos, un taller, dos sortidors de càrrega ràpida de gas natural comprimit i un túnel de rentat. A més, es construirà un edifici que acollirà una sala de control i recaptació, un office i vestidors de personal. La construcció de la nova cotxera quedarà finalitzada abans de la data d’inici del nou servei, prevista el 8 de novembre de 2020, i el valor estimat del projecte és de 687.676,22 € euros (IVA exclòs).

La nova infraestructura és una de les obres previstes en el contracte de la nova concessió del servei de transport públic de la zona nord que gestionarà el Grupo Ruiz. Recordem que el servei d’aquesta zona incrementarà en un 49,3 % el servei actual. Algunes de les millores seran, per exemple, l’augment de freqüències d’algunes línies i també la creació de noves connexions, com la línia que uneix Muro i sa Pobla amb la badia d’Alcúdia. Tot el servei de la zona nord es farà amb 73 busos nous de gas natural comprimit, amb nou busos 100 % elèctrics i amb cinc minibusos dièsel.

El conseller Marc Pons ha destacat que “dins aquest hivern les noves concessions de transport públic a Mallorca ja seran una realitat, que marca un abans i un després amb una gran millora del servei”.

 

Compartir

ACTUALITAT

Agenda

Altres

Newsletter Image